Expoziție de design de carte la BCU Iași

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură (AFC), vă invită să vizitaţi, în perioada 24 mai – 9 iunie 2017, expoziţia de design de carte „Cele Mai Frumoase Cărți din România. Selecţia 2014 – 2016”. Expoziţia prezintă o parte din titlurile nominalizate sau premiate în cadrul ultimelor 3 ediții ale concursului național de design de carte „Cele Mai Frumoase Cărți din România”, la diferite categorii ale concursului, precum: Marele Premiu, Premiul pentru Ilustraţie de Carte, Premiul pentru Carte pentru Copii, Premiul pentru Tânăr Designer, Premiul pentru Album, menţiuni speciale ale juriului etc.

„Cele Mai Frumoase Cărți din România” reprezintă un proiect cultural dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzute ca obiect. Proiectul este coordonat de Asociația pentru Performanță și Cultură (APC), o organizație nonguvernamentală independentă, care dezvoltă proiecte transversale adresate în special tinerilor, în scopul de a susține dezvoltarea unui spirit critic și încurajarea creativității.

„Cele Mai Frumoase Cărți din România. Selecţia 2014 – 2016” face parte din proiectul „Cele Mai Frumoase Cărți din România itinerante în 2017” şi este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor din cadrul Festivalului Internațional al Educației 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.