Jazz live cu „Whiskydenker” la Hangariada

Centrul Cultural German Iaşi are plăcerea de a vă invita vineri, 26 mai 2016, începând cu ora 22:30 la concertul de jazz susţinut de trupa „Whiskydenker” din Germania  în hangarul Aeroclubului „Alexandru Matei”, în cadrul Festivalului de Artă și Zbor Hangariada.

După salturile cu parașuta și zborurile programate în prima parte a zilei, pe scena din hangarul Aeroclubului vor urca mult-așteptații „Whiskydenker”, patru artişti de excepţie ai jazz-ului improvizat, care dincolo de muzica bună, ştiu să aducă pe scenă buna dispoziţie şi o doză potrivită de umor. Stilul lor muzical dansant, simplu  şi distractiv derivă din swing-ul anilor `20 – `40 şi este completat de influenţe punk şi de o voce aparte care iese uşor în  evidenţă, cu o răguşeală intenţionată. Se pot resimţi stilurile tradiționale de jazz, la care se adaugă multe pasaje de text comice.

Nu doar muzica lor impresionează ci și instrumentele folosite. Florian Wehse, un animator real, frapează cu vocea sa şi dă tonul la trompetă,  Max Mahlert vine cu o configuraţie de tobe demnă de o trupă de rock, Oliver Saar aduce un tubax, o  combinaţie între saxofon și tuba, iar Rufus Herbertson desăvârşeşte acest ansamblu cu banjo.

Florian Wehse – voce, trompetă
Rufus Herbertson – banjo
Oliver Saar – tubax
Max Malheur – tobe

 

Biletele sunt disponibile online, pe platforma www.kompostor.ro și în locațiile partenere. Programul detaliat al activităților din cadrul Festivalului poate fi consultat pe pagina de facebook a evenimentului (facebook.com/hangariada) și pe site-ul www.hangariada.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.