Vernisaj regal de fotografie la Ateneul din Iași

Ateneul din Iași vă invită miercuri, 17 mai 2017, de la ora 19.00, să paticipați, alături de Alteţa Sa Regală Principesa Sofia a României la inaugurarea expoziției personale de fotografie „Elementele Naturii”, ce va avea loc în Galeria Regală de Artă.

La eveniment vor participa Alteța Sa Regală  Principesa Sofia, domnul primar al municipiului Iași  Mihai Chirica și domnul manager Andrei Apreotesei .

Expoziţia cuprinde 50 de peisaje fotografice realizate de Principesa Sofia, în Franţa, în Bretania, în ultimii doi ani, prin care Alteţa Sa Regală dezvăluie frumuseţea naturii. Principesa Sofia a realizat de-a lungul timpului o serie de peisaje fotografice, creații care atestă talentul și măiestria sa.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie, va avea loc lansarea colecției de 36 de fotografii de artă „Ultramarine”, sub formă de cărți poștale, care poartă semnătura Principesei Sofia, apărută la Curtea Veche Publishing. Fotografiile au fost realizate de Principesa Sofia în Bretania și au ca temă, în principal, oceanul.

Expoziția „Elementele Naturii” va putea fi vizitată, în Galeria Regală de Artă , în perioada 17 mai  – 26 iunie 2017, în orele de program ale Ateneului din Iași.

Galeria Regală de Artă este un spațiu recondiționat și utilat special pentru această ocazie, care se întinde pe 4 nivele și este principala cale de acces către majoritatea spațiilor de jos, artistice, administrative. Zilnic aproximativ 100 de oameni folosesc  această cale pentru diferitele activități desfășurate la Ateneu.

Galeria Regală de Artă face  legătura dintre Foaierul Mare și Terasa Acoperiș.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. S-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului. În prezent, Principesa Sofia locuieşte în Franţa, împreună cu fiica sa, Elisabeta-Maria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.