Dileme etice în sistemul judiciar. Film şi dezbateri, ed. a II-a

Miercuri 3 mai, începând cu ora 16.30, în amf. II.6, corp A, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are loc a doua ediție a evenimentului „Dileme etice în sistemul judiciar”. Dacă eşti pasionat de nobila funcție de judecător, cu siguranță eşti conştient că aceasta este mult mai complexă decât pare la prima vedere şi ai vrea să ştii mai multe despre momentele prin care trec aceştia şi dificultățile pe care le depăşesc mai uşor sau mai greu fiecare dintre ei şi mai ales de modul în care ei privesc lucrurile – diferit sau nu față de noi. Şi poate ca până la urmă lucrurile interesante se ascund dincolo de coduri şi legi, în dosul uşii de la birourile acestora, unde se nasc o multitudine de gânduri şi idei necesare luării unei hotărâri. Cum altfel ai putea să faci asta, dacă nu tocmai participând la astfel de evenimente care să devoaleze această funcție, poate uneori misterioasă.

Evenimentul presupune mai întâi vizionarea unui film de 35 de minute, al doilea din seria „Kijken in de ziel” („Privind în suflet”) în care sunt luate interviuri unui număr de 12 judecători din Olanda. Răspunsurile lor şi perspectiva acestora vă vor provoca mintea la idei interesante si curiozități pe care sa le ridicați în dezbaterea de după, ce va fi moderată de către dna. Prodecan Conf. dr. Ioana Maria Costea.

Proiectul a fost iniţiat, la Iaşi, de Expert Forum în colaborare cu doamna Prodecan Conf. dr. Ioana Maria Costea, iar Asociaţia Studentilor la Drept, cu sprijinul acestora, continuă demersul în vederea unei mai bune cunoaşteri a actului de justitie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.