Evenimentele săptămânii 27 martie – 02 aprilie la Ateneul din Iași

Evenimentele culturale ce vor avea loc săptămâna ce urmează la Ateneu se află în aceeași cheie a diversității, cu care a fost obișnuit publicul ieșean până acum:

Spectacol de susținere „Diferiți dar împreună”, miercuri 29 martie, ora 09.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, intrarea se face pe bază de donație

Ateneul din Iași vă propune, miercuri, 29 martie 2017, două spectacole de susținere care fac parte din Campania de strângere de fonduri ” DIFERIȚI DAR ÎMPREUNĂ” , campanie desfășurată în parteneriat cu Asociatia Națională a Profesorilor pentru elevi cu deficiențe de auz ” Virgil Florea ” Iași (ANEPEDA), celelate 5 școli speciale din județ și Centrul Logopedic Interșcolar Iași – CJRAE Iași.

Primul spectacol ” RAZĂ DE SOARE” va începe la ora 9.00 și este susținut de grupuri de copii din cele 6 școli speciale din județul Iași.

Al doilea spectacol ” ZÂMBET DE COPIL” va începe la ora 11.30 și este susținut de grupuri de copii din învățământul preșcolar și primar de masă.

Intrarea se va face pe bază de donație către ANEPEDA Iași, toate fondurile fiind destinate organizării și desfășurării Festivalului Național de teatru de păpuși și pantomima ” PRICHINDEII VESELI” , destinat copiilor cu deficiențe de auz, ediția a IXa .

 

Proiecție de film „B.D. la munte și la mare”, regia Mircea Drăgan, joi, 30 martie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 10 lei

„B.D. la munte și la mare” este un film de comedie românesc din 1971, regizat de Mircea Drăgan. Rolurile principale sunt interpretate de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Jean Constantin și Iurie Darie.

Acesta este al treilea film din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de traficanți de droguri care transporta materiale stupefiante prin RSR și arestarea unui infractor străin, originar din România, care dorea să organizeze o rețea de furt și export în stil mare de icoane peste graniță.

Filmul este împărțit în două fragmente: „Prafuri pentru mama-mare” și „Icoana făcătoare de minuni” și prezintă rezolvarea a două cazuri de către membrii Brigăzii Fapte Diverse a unei secții de miliție: căpitanul Panait (Toma Caragiu), plutonierul Căpșună (Sebastian Papaiani), sergentul-major Cristoloveanu (Dumitru Furdui) și câinele lup Costel. Deoarece regizorul Mircea Drăgan era obișnuit să regizeze filme istorice și nu comedii, actorii au primit puține indicații la filmări, fiind lăsați să improvizeze. Jean Constantin a afirmat că regizorul îi lăsa liberi, iar „multe replici îmi aparțin, improvizam foarte mult”.

Au existat probleme cu filmarea cadrelor în care apărea câinele polițist Costel. Acesta se numea în realitate Rurich și era un câine ciobănesc german, dresat, adus pentru filmări chiar de la Miliție. După 12 ore de filmare, de oboseală sau de plictiseală, câinele începea să latre din senin și nu se mai oprea. Pentru a-l îmblânzi, actorul Sebastian Papaiani (plutonier Căpșună din film) venea la filmare cu o pungă plină cu ficat de porc și îi dădea să mănânce.

Limuzina Buick pe care o conduce Dem Rădulescu în B.D. la munte și la mare era mașina-operator a Studioului Cinematografic București, din care se puteau filma diferite scene, din mers.

Comedia „B.D. la munte și la mare” în regia lui Mircea Drăgan, va fi proiectat joi, 30 martie 2017, de la ora 19.00, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Spectacol de teatru „Căsătorie în doi”, regia Andrei Ciobanu,  vineri, 30 martie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

„O comedie despre doi oameni comuni şi banali, un el şi o ea, nici prea prea, nici foarte foarte, o parodie a mariajului tradiţional şi a vieţii în doi. El, un tânăr achizitor, care iubeşte literatura încă de când era mic adolescent, iar ea, o tânără casieriţă la alimentara din localitate, care a văzut fericirea doar în filme şi în satul natal. Cei doi se cunosc pe peronul gării, se plac şi… începe căsătorie în…doi.”, Andrei Ciobanu, regizor.

Ana Hegyi și Andrei Ciobanu, cei doi protagoniști ai comediei „Căsătorie în doi”, vă invită la Ateneul din Iași, vineri, 31 martie 2017, de la ora 19.00.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Spectacol de teatru pentru copii „Băiatul care a strigat lupul”, Trupa Marionnette Show, sâmbătă, 1 aprilie, ora 11.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 8 lei

Petrică, un băiețel care merge zilnic cu oile la pășune, este foarte energic și jucăuș și tocmai din acest motiv se plictisește repede de locurile prin care poposește. Așa că fiind curios să descopere alte peisaje, nu ascultă de porunca tatălui și se aventurează pe o altă pășune, împreună cu oițele lui. Neputând să stea locului nici aici, Petrică decide să facă niște glume pe seama sătenilor. Însă atunci când merge prea departe cu glumele nesărate, lucrurile iau o întorsătură neprielnică pentru băiat și oițe.

Dacă sunteți curioși să aflați ce se întâmplă cu personajele din poveste și care este deznodământul…vă invităm să aflați alături de Trupa Marionnette Show, sâmbătă 1 aprilie, la ora 11:00, la Ateneul din Iași!

Copiii vor învăța că minciuna are picioare scurte, că pe un mincinos nu îl mai crede nimeni chiar și atunci când spune adevărul, că nu e bine să se joace cu focul, că nu este frumos să se amuze pe seama altor persoane și că trebuie să asculte de părinți mereu.

Trupa Marionnette Show vă invită la spectacolul „Băiatul care a strigat lupul”, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași. Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Spectacol de teatru „Steaua fără nume”, regia Andrei Ciobanu, sâmbătă, 1 aprilie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

Ateneul din Iași vă așteaptă sâmbătă, 1 aprilie 2017, de la ora 19.00, la spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia și versiunea scenică semnate de Andrei Ciobanu.

„<<Steaua fără nume>> e o savuroasă comedie romantică plină de emoție, sensibilitate, lirism, empatie și, nu în ultimul rând, umor. Acțiunea se desfășoară în perioada dintre cele două Războaie Mondiale, un timp plin de bonomia și parfumul specifice epocii. O gară dintr-un târg cenușiu de provincie- acesta este locul, aparent banal, în care se întâlnesc cele două personaje: timidul și visătorul profesor Miroiu și Mona, o fată frumoasă captivă a confortului lejer obținut. Dar ce se va întâmpla în noaptea specială care va urma va schimba pentru totdeauna destinul celor doi. Bărbatul, care își imagina o lume de o frumusețe infinită, își vede materializat visul, iar femeia fără nicio adevărată pasiune, prinsă într-o lume a bogației materiale, se descoperă, în sfârșit, pe sine. Se va îndrăgosti Mona? S-ar putea. Se va (re)descoperi Mona? Cu sigurață. Dar dimineață va disipa magia nopții și va aduce un personaj-cheie. Apariția lui Grig va obliga personajul central al piesei să penduleze între tentația visului și cea a luxului. Ce decizie va lua Mona?!

Steaua fără nume, un spectacol în care comedia se împletește cu drama, vi-l recomand cu căldură tuturor celor care vreți să visați și să evadați din cotidian!” (Andrei Ciobanu, regizor).

Spectacolul este produs cu sprijinul Business Division Group partener Orange.

Durata piesei: 1h 50 min (fără pauză)

Distribuție: Bogdan Matei – Marin Miroiu, Cezara Fantu – Mona, Cristian Gheorghiu – Radu Udrea,

Ana Hegyi – Domnișoara Cucu, Genovel Alexa – Grig, Ionuț Gînju – Șeful de gară, Dragoș Stan – Ichim

Scenografie: Cătălin Târziu

Compoziție muzicală: Dan Spînu

Light design: Lucian Țurcanu

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Spectacol de teatru pentru copii „Tândală și Păcală”, Funny Art, duminică, 2 aprilie, ora 11.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 8 lei

Cine nu a auzit de peripețiile lui Păcală? Dar când Păcală se întălnește cu Tândală… abia aici începe distracția. Vino să le vezi pățaniile și să te distrezi alături de ei. Hai la Ateneul din Iași la spectacolul Păcală și Tândală, cu Theodor Ivan și Codrin Dănilă, din Trupa de teatru Funny Art.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

 

 

Spectacol dedicat zilei naționale a Greciei, duminică, 2 aprilie, ora 13.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”     , intrarea liberă

Comunitatea  elenă din Iași va serba duminică, 2 aprilie, de la ora 13.00, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, ziua Greciei, într-un spectacol de dans și muzică. Vor evolua pe scenă, pentru a sublinia frumsețea obiceiurilor elene invitații: ansamblul „Orpheas” și ansamblul „Armonia”, ambele ale comunității elene din Iași, dar și invitații speciali,  ansamblul „Olympos” al comunității elene din Galați. Vă invităm, așadar, duminică, de la ora 13.00, la Ateneu să vă bucurați pe ritmuri grecești. Intrarea va fi gratuită.

 

 

 

Spectacol de teatru „Romeo și Julieta… making of”, regia Alexandru-Radu Petrescu, duminică, 2 aprilie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

Ateneul din Iași vă invită la un spectacol despre ce se poate întâmpla atunci când se pune în scenă capodopera shakespeariană „Romeo și Julieta”.

„Spectacolul „Romeo şi Julieta… making of”, după comedia „Lada” de Ion Sava, propune o perspectivă contrastantă între superficialitatea, comoditatea şi ipocrizia unei realități de o actualitate (arhi)cunoscută şi profunzimea, sensibilitatea şi firescul iubirii prezente în fiecare din noi, dar pe care, din nebăgare de seamă sau… din grabă, le-am (cam) uitat.

Un joc al aducerii aminte că fiecare dintre noi, cândva, a trăit povestea mirifică a iubirii celor doi, Romeo şi Julieta!” (Alexandru Radu Petrescu)

În rolurile principale îi regăsim pe actorii Ateneului, Erica Moldovan și Vlad Baba, cei care formează un cuplu cu multă priză la public, având experiența emisiunii „Deschis la distracție”, pe care o moderează împreună de aproape doi ani.

Distribuția:

actorul Romeo – Vlad Baba

actrița Julieta – Erica Moldovan

Julieta – Ana Boatcă

Romeo – Matei Pascariu

Directorul – Codrin Danila

Regizorul asistent- Cezara Fantu

Ferrucio – Andrei Ciobanu

Recuziter – Ana Hegyi

Doctorul – Daniel Onoae

Comisarul – Dumitru Florescu

Ateneul din Iași vă invită duminică, 2 aprilie 2017, la ora 19.00, la spectacolul de teatru ”Romeo și Julieta… making of”. Regia este semnată de Alexandru Radu Petrescu, iar spectacolul are loc în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.