Curs gratuit de fotografie de la Universitatea Harvard

Studenții pot învăța arta fotografică în cadrul unui curs online gratuit creat de Departamentul de Design al Universității Harvard din SUA. Acesta este disponibil pe platforma de instruire online ALISON și este format din mai multe filmulețe video. Lectorul cursului este Dan Armendariz, dezvoltator la Amazon Web Services și fotograf de călătorii, iar autorii și redactorii acestuia sunt profesorul Zaha Hadid și autorul „minimalismului danez” Rem Koolhaas.

Cursul este alcătuit din 13 module a câte o oră fiecare și implică, pe lângă acestea, câteva ore de practică. În urma parcurgerii tuturor modulelor, studenții vor învăța tehnicile de bază ce țin de fotografiere, lucrul cu lumina, expunerea, culorile, filtrele, dispozitive optice și caracteristicile comparative ale camerlor de fotografiat. De asemenea, cei interesați vor învăță cum să redacteze o imagine foto și ce software-uri pot folosi.

Studenții care vor trece toate modulele și vor obține mai mult de 80% la evaluările cursului vor obține o diplomă de absolvire. În mod normal, costul mediu al unui astfel de curs la Harvard este de 9.000 de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.