Studenți, jucării, copii fericiți

Anul acesta, Liga Studenților de la Geografie și Geologie (L.S.G.G.) prin proiectul umanitar „Un student, o jucărie, un copil fericit” desfășurat între 14 noiembrie-14 decembrie, a făcut 290 de copii fericiți.

A X-a ediție a proiectului  s-a terminat cum nu se putea mai bine, cu voluntarii LSGG mergând în satele Coropceni și Șerbești, din comuna Ciortești din județul Iași și împărțind cadouri micuților. Cei 23 de voluntari care au participat la evenimentul final au fost întâmpinați în mod tradițional cu pâine și sare, pentru ca mai apoi să asiste uimiți la spectacolul pregătit de cei mici special pentru studenți și pentru Moș Crăciun.

Scopul proiectului a fost strângerea de fonduri (jucării, hăinuțe, rechizite, dulciuri, bani) pentru cei 290 de copii cu situație financiară precară din satele Coropceni și Șerbești, din comuna Ciortești, județul Iași dar și sensibilizarea publicului ieșean cu privire la nevoile celor apropiați.

Campania care s-a derulat în această perioadă a constat în desfășurarea mai multor activități în scop caritabil: promovarea acestei acțiuni și strângerea de fonduri din campusurile studențești (Codrescu, Agronomie, Tudor, Târgușor); petreceri caritabile cu intrare pe bază de donație; seri de film din amfiteatrul B8, corpul U.A.I.C., geofolk caritabil. În urma acestor activități, fondurile colectate au fost direcționate pentru acei copii din satele Coropceni și Șerbești, din comuna Ciortești.

Leave a Reply

Your email address will not be published.