Lansare de carte și conferință: „Vârstele iubirii” de Mihail Neamțu

afis-varstele-iubirii-iasiRetrăiți Vârstele Iubirii în compania lui Mihai Neamțu la Iași, în Aula „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, vineri, 16 decembrie, începând cu ora 18.00.

Doar cultura și spiritualitatea ne vindecă de vulgaritate. Vârstele Iubirii este o carte plină de insomnii și bucurii, îndelung așteptată de cititorii eseistului Mihail Neamțu,  despre care Andrei Pleșu spunea că știe să fie „cu naturalețe, vechi și nou deopotrivă.Filozoful american Allan Bloom observa că majoritatea tinerilor au relații sexuale, dar nu (mai) trăiesc o poveste de dragoste. Şi totuşi, lumea animală nu ne va satisface niciodată. Când iubirea se înfiripă, simțim că aparținem Cerului. În ce fel transformăm, atunci, întâmplarea amoroasă într-un destin singular? Trei scurte narațiuni, interpretate filozofic de Mihail Neamțu, surprind situațiile-cheie ale iubirii. În zorii civilizației, Mowgli părăseşte jungla pentru că aude cântecul de iubire al frumoasei Shanti. Doi romantici în plină adolescență, Mihnea şi Dora, cunosc văpaia iubirii pasionale, al cărei jăratec se întețeşte prin epistolarul „cuvintelor bune de mâncat”. În sfârşit, Dinu şi Nelli Pillat – personalități istorice – au cunoscut atât extazul erotic, cât şi suferința, pariind mereu pe veşnicie. Dincolo de eşec şi blazare, dar fără să propună rețete pentru fericirea conjugală, cartea ne invită să descoperim promisiunile, capcanele şi bucuriile iubirii.

Volumul a apărut la Editura Doxologia, în colecția Eseu, în care a mai apărut și cartea semnată de Teodor Baconschi „Cetatea sub asediu”.

Evenimentul de lansare este organizat de Editura Doxologia și Asociația Studenților Creștin Ortodocși, filiala Iași. Publicul ieșean se va putea întâlni atât cu Pr.lect.dr Cezar Paul Hârlăoanu, cât și cu Mihai Neamțu care va susține și o conferință pe tema Vârstele iubirii.

Volumul Vârstele Iubirii de Mihai Neamțu poate fi comandat online, de aici: https://edituradoxologia.ro/varstele-iubirii-cum-transformam-intamplarea-destin-0.

Leave a Reply

Your email address will not be published.