Dublă lansare de carte cu ocazia Zilelor Universității

lansare_religie-si-violentaEditura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită miercuri, 26 octombrie 2016, în Librăria „Orest Tafrali”, la o dublă lansare de carte:

De la ora 17.00, lansarea volumului Religie și violență în Europa seculară, de Nicu Gavriluță, Nicolae Dima și Sorin Mihalache. Invitați: Acad. Teodor Dima, prof.univ.dr. Ștefan Afloroaei – m.c. al Academiei Române, prof.univ.dr. Nicu Gavriluță, lector.univ.dr. Adrian Sorin Mihalache.

De la ora 18.00, lansarea celor două volume din Lumina Celui Nevăzut: O privire teologică în raționalitatea Creației și teoriile științifice recente despre Univers, de Sorin Mihalache.
Invitați: prof.univ.dr. Ștefan Afloroaei – m.c. al Academiei Române, prof.univ.dr. Gheorghe Nemțoi, lector.univ.dr. Adrian Sorin Mihalache.
Evenimentul, organizat în parteneriat cu Facultatea de Filosofie şi Știinţe Social-Politice și Facultatea de Teologie Ortodoxă, are loc în contextul Zilelor Universității, care se desfășoară între 20 și 31 octombrie 2016 și marchează aniversarea a 156 de ani de la înființarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Cărțile lansate sunt parte a unor proiecte de coeditare ale Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza”: Religie și violență în Europa seculară, împreună cu Editura Trinitas (Colecția Media Christiana), iar Lumina Celui Nevăzut, împreună cu Editura Basilica a Patriarhiei Române și Editura Universității din București, parte a unui protocol mai amplu de coeditare a colecției Știință, Filosofie, Teologie Dialog pentru cunoaștere, în care au mai apărut volumele Realitatea și semnificația spațiului – abordare teologică, filosofică și științifică și Viață și conștiință în orizontul temporalității. Abordare teologică, filosofică și stiințifică, ambele coordonate de Adrian Lemeni și Adrian Sorin Mihalache.

Leave a Reply

Your email address will not be published.