Evenimentele săptămânii 24-30 octombrie la Ateneul din Iași

Pentru sfârșitul lunii octombrie, Ateneul din Iași a pregătit noi surprize pentru public:

 

majestatile-lor-regii-romaniei_0cfb33776e69c4Războiul Regelui  – proiecție de film – 25 octombrie, ora 19.00

Marți, 25 octombrie, de la ora 19.00 va avea loc proiecția filmului documentar “Războiul Regelui”, ce aduce în prim plan imagini și dezvăluiri ale regelui Mihai cu privire la momente cheie ale anilor ′40. Tânărul monarh ce abia împlinise 19 ani a fost nevoit să gestioneze intrarea României în cel de-al doilea Razboi Mondial. Regele a reușit să schimbe deznodământul războiului și chiar și cursul istoriei prin deciziile pe care le-a luat. Din păcate, abdicarea forțată a Regelui Mihai a aruncat România în suferința comunismului și pe tânărul rege într-un chinuitor exil de aproape jumătate de secol.

Proiecția va avea loc la Ateneul din Iași, miercuri, 26 octombrie, de la ora 18.00, în Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan”. Intrarea este liberă.

 

afis-demainDemain – proiecție de film – 26 octombrie, ora 18.00

Documentarul “Demain/Ziua de Mâine”, un film produs și regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent şi recompensat cu Premiul César pentru cel mai bun film documentar, va fi prezentat publicului din Iaşi, în premieră locală, pe 26 octombrie, începând cu ora 18.00, la Ateneul din Iași. Proiecţia este susţinută de partenerul caravanei, Asociaţia ECOTIC, care în martie 2016 a deschis împreună cu Primăria Municipiului Iași, primul Centru Municipal din România pentru colectarea separată a deşeurilor provenite din gospodării.

Pentru finanțarea filmului, producătorii au lansat o campanie pe platforma de crowdfunding KissKiss BankBank. Deși inițial și-au propus un obiectiv de 200.000 de euro în două luni, i-au strâns în… două zile! Iar după două luni aveau aproape 450.000 euro. Acesta este recordul mondial într-o strângere de fonduri pe o platforma de tip crowdfunding pentru un documentar. Aproape o treime dintre donatori au cerut ca, în schimbul donaţiei lor, să fie plantaţi copaci.

„România face parte din rândul țărilor în care inițiativele individuale, deși multe, trec neobservate. Avem tendința de a ne concentra mai mult pe dezastre în loc să prezentăm soluții. Din acest motiv, DEMAIN a pornit o mișcare prin care arată întregii lumi că peste tot există soluții. Prin aceste proiecții, încurajăm publicul din România să ne spună povestea lor sau să îi inspirăm prin exemplele prezentate în documentar” declară Nicoleta Talpeș, Managing Director, Media Image Factory.

„Ne bucurăm să oferim împreună cu partenerii noştri, prin intermediul acestui film, o serie de bune practici inţiate la nivel internaţional în sprijinul protecţiei mediului.” Declară Valentin Negoiţă, Preşedintele Asociaţiei ECOTIC.

În România, filmul este prezentat în premieră de Media Image Factory, în cadrul caravanei educaționale Guerilla Verde, cu sprijinul ECOTIC, al Institutului Francez din România, IBM şi Every Can Counts România. Proiecția va avea loc la Ateneul din Iași, miercuri, 26 octombrie, de la ora 18,00, în Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan”. Intrarea este liberă.

 

afis-prima-dataPrima data – comedie – 27 octombrie, ora 19.00

Doi tineri vor să facă sex pentru prima dată. Sunt virgini. Și-au planificat totul – seara ploioasă, mâna cu care el tine florile, cuvintele pe care trebuie să le spună fiecare, cum să ajungă în pat… Dar ceva nu funcționează. Nici la prima întâlnire, nici la a doua, nici la a zecea. Până când el vine beat și pus pe fapte mari… și totul o ia razna!

O comedie plină de ritm, cu Erica Moldovan și Dumitru Florescu la care responsabili cu ambientul sonor sunt Theo Popescu (percuție), Bogdan Irina (saxofon) și Paul Pintilie (acordeon).

Un spectacol de Victor Zaharia, după un text de Michal Walczak.

Joi, 27 octombrie 2016, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, Ateneul din Iași vă invită să urmăriți o comedie antrenantă. Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15RON/ 10RON pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

afis-totul-este-magicTotul este magic – spectacol pentru copii – 30 octombrie, ora 10.00

„Totul este magic” este primul spectacol de teatru de magie realizat în Iași.  Este un spectacol interactiv, pentru întreaga familie, cu elemente de magie integrate într-o poveste în care-i întâlnim pe Magician și pe Iepurașul acestuia, care își dorește să ajungă, la rândul său, un mare magician. Nerăbdarea celui din urmă va duce la tot felul de întâmplări amuzante care, însă, se vor termina cu bine. Elementele de magie sunt gândite pentru a aduce bună-dispoziție spectatorilor de vârste diferite. Durata: 45-50 de minute. Vârsta recomandată: 4+.

Teatro Blu vă invită, duminică, 30 octombrie 2016, ora 10.00, la spectacolul pentru copii „Totul este magic”, ce va avea loc in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 8 RON, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

afis-proiectie-desene-animateColaj de desene animate ale anilor ′80 – ′90 – proiecție – 30 octombrie, ora 12.00

Ne-au înveselit copilaria, ne amuză și acum!  Personajele animate ce ne-au însoțit în primii ani ai vieții, vin la Ateneul din Iași pentru a celebra Ziua Mondială a Animației. O proiecție de desene animate, cu cele mai cunoscute și îndrăgite personaje ale anilor ′80-′90, adresată în primul rând copiilor, dar și părinților sau bunicilor care își vor reaminti cu drag de inocența copilăriei. Duminică, 30 octombrie, de la ora 12.00 vă așteptăm în Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan”, la o oră și puțin de râs, voie bună și un strop de nostalgie. Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.