Întâlnire cu autoarea germana Katharina Hacker

Cafis-katharina-hackerentrul Cultural German Iaşi şi Sala de Lectură Germană, vă invită luni, 17 octombrie 2016, începând cu ora 18:00 la întâlnirea cu autoarea germană Katharina Hacker, în sala „B.P.Haşdeu” din incinta Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”.

Romanul său de succes „Die Habenichtse”, tradus şi publicat în limba română cu titlul „Suflete pustii” prezintă o poveste actuală despre modul în care evenimentele de pe plan mondial influenţează viața personală şi cum incapacitatea de a lua decizii sau de a empatiza cu ceilalţi, intră în conflict cu dorința experiențelor existențiale. Romanul i-a adus Katharinei Hacker un succes deosebit, cartea sa fiind distinsă în 2006 cu Premiul German de Carte pentru cel mai bun roman al anului.

Katharina Hacker va lectura şi câteva fragmente din cartea publicată în 2011 – „Eine Dorfgeschichte” – o  reprezentare densă a lumii satului, în care sunt puse în discuţie aspecte precum: siguranta și singurătatea, dragostea, viața și moartea.

Lectura publică va fi urmată de câteva momente alocate discuţiilor, în cadrul cărora publicul va avea posibilitatea de a pune întrebări direct autoarei.

Pe toată durata evenimentului va fi asigurată interpretarea în limba română.

Leave a Reply

Your email address will not be published.