Iași: 2.000 de joburi la Târgul de Cariere. 75 de companii și organizații recrutează la cele două ediții TdC de la Iași

targul-de-cariere-28-09-2016Pregătește-ți CV-ul. Două evenimente de carieră vor avea loc în prima parte a lunii octombrie la Iași. E vorba despre Târgul de Cariere (5-6 octombrie), care reunește companii și oportunități din toate domeniile de activitate și Târgul de Cariere în IT (12-13 octombrie), destinat companiilor, specialiștilor și pasionaților în IT. Ambele târguri vor avea loc la Palas Mall, iar intrarea va fi liberă.

Atracțiile ediției globale: învață de la Google și profită de cele 1.500 de oportunități

La Târgul de Cariere Iași (5-6 octombrie) vor participa peste 50 de companii și organizații care recrutează în diverse arii de activitate: inginerie, resurse umane, finanțe, consultanță, vânzări, relații cu clienții, agronomie, retail, transport, consiliere și altele. Astfel, se caută economiști, reprezentanți vânzări, ingineri, consultanți în diverse domenii, inspectori, analiști financiari, specialiști transporturi, manageri decorațiuni, bucătari, patiseri, manageri de achiziții, operatori sondaje, manageri de raion și multe altele. În total, sunt peste 1.500 de joburi, la care se adaugă internshipuri, stagii de practică și de voluntariat. Pe de altă parte, la Târgul de Cariere în IT recrutează 25 de companii care caută mai mult de 500 de specialiști și pasionați IT.

„Pe lângă cele peste 1.500 de joburi disponibile, îi așteptăm pe candidați la un atelier extrem de util. Google vine la Târgul de Cariere cu Atelierul Digital Google. Se pot înscrie gratuit persoanele interesate să afle mai multe informații despre digital marketing: SEO & SEM, social media, rețele de afiliere, email marketing, web analytics. Participarea e gratuită, însă locurile sunt limitate. Înscrieri se fac online.”, spune Corina Brândușan, PR Managerul Târgului de Cariere.

 

Ce companii vei întâlni la TdC Iași

Mai mult de 50 de companii și organizații îi așteaptă pe tinerii dornici să-și dezvolte cariera în 5 și 6 octombrie la Târgul de Cariere. Spre exemplu, Accenture caută angajați pe poziții din domeniul financiar, resurse umane, IT, relații cu clienții (engleză, franceză și germană), dar are disponibile și internshipuri. Angajări importante face și compania Atexis, care are peste 40 de posturi libere în inginerie, consultanță și automotive, în timp ce BMT Group caută personal în inginerie mecanică, economie și IT.

„Căutăm noi colegi compatibili cu profilul nostru, adică ambițioși, dinamici, adaptabili, interesați de activități cât mai variate și motivați de învățarea continuă și de oportunități de dezvoltare în carieră, atât în cadrul magazinelor noastre, cât și al echipelor din depozite și sediul central”, declară reprezentanții Lidl.

Grupul Bosch, prezent în România de 20 de ani, caută colegi pentru cei peste 2.000 de angajaţi din cele patru locaţii din ţară, în timp ce Lear Corporation, companie producătoare de subansamble metalice pentru mașini și avioane, caută personal în domeniul tehnic. SCC Services recrutează asistenți relații clienți, cunoscători de franceză, responsabili de proces, dar are libere și poziții în IT. Webhelp caută manageri și consilieri pentru relația cu clienții, iar Xerox e în căutare de asistenți resurse umane, coordonatori, manageri și consultanți clienți care cunosc engleza, italiană, spaniola și franceza.

Alte companii și organizații care recrutează: Amazon, Bellaria Hotel, DB Schenker, Delphi, Fire Credit, Schaeffler România, Star Transmission, VEO Worldwide Services. Mai participă și alte companii și organizații precum AIESEC, ARCADIS, Arhipelago, Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni, Auchan, Best Iași, Capgemini, Conex Distribution, Decathlon, EnerEd IT Academy, EOS KSI România, GfK România, Gi Group, Iulius Management Center, KFC, KUKA, Lex Navigator, Lugera, McDonald’s, Ministerul Apărării Naţionale, OC Prod,  Optima Solutions Services, ProCredit Bank, Grupul Open Mind, Teaching, Asociația Tineretul ONU din România, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Yves Rocher, ZF TRW.

Pe lângă joburi, sunt disponibile internshipuri și stagii de practică, dar și oportunități de voluntariat. În plus, cei care vin la Târgul de Cariere sunt întâmpinați cu ceai și cafea și pot intra în cursă pentru câștigarea unei biciclete Pegas. Detalii despre oportunități, companii și seminarii găsiți aici.

Săptămâna HR

Săptămâna dedicată HR-ilor pregătește pentru comunitatea ieșeană două evenimente de referință pentru industria resurselor umane: HR Summit și Targul de Cariere. O săptămână în care super-eroii companiilor naționale și internaționale de renume aduc noutățile din domeniu prin intermediul prezentărilor, studiilor de caz și al workshopurilor. În același timp, specialiștii HR au ocazia să interacționeze cu tineri interesați de carieră la Târgul de Cariere Iași (5-6 octombrie) și Târgul de Cariere în IT (12-13 octombrie), să realizeze interviuri pe loc și să ofere oportunități de promovare și de sustinere a unor seminarii și workshopuri pentru candidații TdC.

Târgul de Cariere va avea în această toamnă 9 ediții în 7 orașe: Chișinău, Iași, Brașov, Cluj, Sibiu, Târgu-Mureș și Oradea. În total participă peste 250 de companii și sunt așteptați 25.000 de candidați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.