Weekend cultural la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași

expozitie-fudui-damianBiblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași are deosebita plăcere de a vă invita să petreceți weekendul la bibliotecă.

Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 18, Editura Adenium vă așteaptă în Aula BCU Iași la un eveniment deosebit: lansarea volumului „Dezlegând misterele nașterii și morți… și ale fenomenelor intermediare”, autor Daisaku Ikeda, și concertul de muzică clasică care se va desfășura sub titulatura Hiroko Minakami & Friends. Intrarea este liberă. Mai multe detalii: http://www.bcu-iasi.ro/noutati-exercitii-ale-excelentei.

La Galeriile Fundației Regale Cupolă are loc duminică, 18 septembrie, de la ora 13, vernisajul expoziției de pictură semnată de Damian Furdui (Republica Moldova). Artistul, director al Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” din Fălești (Republica Moldova), vine pentru prima dată la Iași cu o expoziție personală. Expoziția este deschisă până pe 30 septembrie.

În spațiul expozițional de la etajul I, are loc expoziția de carte „Traducerea: limbaj și transculturalitate”. Ziua Internațională a Traducătorului, decretată pe 30 septembrie 1991 de către Federația Internațională a Traducătorilor (FIT) sub egida UNESCO, a devenit un prilej pentru a sublinia importanța profesiei de traducător şi de a evidenția rolul-cheie pe care îl au aceştia în dialogul intercultural. Aşadar, am considerat că ne revine misiunea de a onora aceasta îndeletnicire nobilă prin prezentarea instrumentelor de lucru ale traducătorilor în general, punând accentul cu precădere pe activitatea traducătorilor români din literatură, precum şi a scriitorilor români traduşi în alte limbi. Expoziția este deschisă până pe 7 octombrie.

Intrarea la expoziții este gratuită, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30-18.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.