600 de joburi în cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi

header_articol_TOPA2016Din ce în ce mai multe companii integrează tineri în echipele lor, pe care îi formează şi îi ajută să crească din punct de vedere profesional. Una dintre principalele nemulţumiri ale angajatorilor este legată de lipsa de pregătire a candidaţilor care aplică pentru poziţiile deschise fără să ţină cont de măsură în care şi-au însuşit abilităţile şi competenţele necesare pentru companie.

Studiile sau programele de internship şi trainee?

Peste 32% dintre angajatori îşi doresc la interviu candidaţi care au în CV programe de internship, trainee şi stagii de practică sau alte activităţi extracurriculare, în detrimentul specializării studiilor. De ce? Pentru că astfel de programe demonstrează nivelul de implicare al juniorilor şi asigura angajatorii de existenţa unor abilităţi practice, nu doar teoretice.

Peste 70 de programe de recrutare pentru juniori

Pentru că CV-ul să fie complet şi să conţină lucrurile pe care angajatorii le caută, participarea la un program de internship, trainee sau stagiu de practică poate fi cel mai bun start. Cele peste 70 de programe de recrutare pentru juniori din cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi au fost actualizate recent, iar noile companii participante au deschis poziţii disponibile începând cu luna iulie. Domeniile de activitate sunt diverse, la fel şi departamentele în care companiile au deschis aceste programe. Printre acestea se numără:

 

•             GlaxoSmithKline (GSK) – GSK Internship Program

•             CIEL România – Supererou în programare

•             eMAG – Commercial Traineeship

•             GroupM – Online (Digital) Media Interns

•             L’Oreal România – Marketing Internship

•             PwC – Tax Internship Programme

•             Ubisoft – Video Game Tester

 

„Pentru a avea o carieră de succes în Deloitte este important să fii o persoană orientată spre rezultate, care se concentrează pe găsirea de soluţii. De asemenea, gradul ridicat de interacţiune, la toate nivelurile, pe care îl presupun profesiile de consultant şi auditor necesită foarte bune abilităţi de comunicare şi relaţionare. Aş mai adaugă aici un grad mare de flexibilitate în abordare şi determinarea de a reuşi într-un mediu complex şi foarte dinamic” Carmen Baibarac, HR Director, Deloitte România.

 

„UPC România caută candidaţi cu background educaţional în telecomunicaţii şi IT pentru echipele tehnice (suport clienţi, gestionare incidente reţea, IT). Şi absolvenţii din alte domenii sunt în atenţia noastră pentru posturile deschise în echipele de financiar, activare, billing&collection, telesales, relaţii clienţi. Ne dorim candidaţi care să fie orientaţi către client, motivaţi de dezvoltarea profesională şi cu potenţial în ceea ce priveşte inovaţia şi viziunea” Ana  Arion, Coordonator Recrutare, UPC România.

 

„Având în vedere profilul companiei precum şi faptul că locaţia noastră din Sibiu este în continuă creştere, şi anul acesta  targetăm în principal ingineri – atât cu experienţă cât şi proaspăt absolvenţi de facultate – pentru Centrul de cercetare şi dezvoltare dar şi pentru zona de producţie. Vorbim de specialişti în programare high level şi low level, electronsti dar şi de ingineri de proces sau de test” Mihaela Trifa, Human Relations Manager, Continental Automotive Systems, Sibiu.

 

„DB Schenker Global Services Europe continuă şi în vara anului 2016 să ofere o rampă de lansare  pentru tinerii absolvenţi interesanţi să înceapă o carieră în domeniul contabilităţii. Noi îţi vom oferi toate ustensilele necesare: programe de training, mentori, o echipa prietenoasă şi posibilitatea de a călătorii, tot ce aşteptăm în schimb este mult entuziasm şi o atitudine pozitivă” – Alina Paltin, Recruitment Specialist, DB Schenker Global Services Europe.

 

„Primii paşi către o carieră de success la Nobel încep cu pasiunea de a-ţi descoperi abilităţile şi cu motivaţia de a atinge cele mai bune rezultate făcând parte dintr-o echipa minunată. Pasiunea pentru domeniul în care lucrezi, profesionalismul autentic este condiţia primordială şi de neînlocuit. Poţi avea cele mai bune intenţii, comportament ireproşabil, loialitate şi dăruire, acestea nu sunt de ajuns dacă nu eşti competent. Muncă tenace, eforturi susţinute, perseverenţă şi implicarea sunt elemente de baza” – Tatiana Mircea, HR Director, NOBEL.

„Ai șansa de a dobândi experiență profesională și excelente abilități de comunicare! Vei învăța mereu lucruri noi, alături de o echipă dinamică și energică! În plus, poziția de Consultant Relații Clienți îți oferă formare profesională continuă, program de lucru flexibil, oportunități de promovare și interacțiune continuă cu vorbitori nativi pe proiectele de limbă străină. CGS – Friends working together!” – Laura Moldovan, Senior Recruiter, CGS România.

 

600 de joburi la nivel național pentru absolvenții promotiilor anterioare

Companiile caută nu doar studenţi şi masteranzi, ci şi tineri care au acumulat deja între 0 şi 3 ani experienţă şi care îşi doresc să facă următorul pas în carieră. Joburile disponibile sunt în domenii precum Inginerie, Auto, Servicii& BPO, IT&Software, Financiar-Bancar, FMCG, Consultanţă, Farmaceutic, Turism, Publicitate& Media şi multe altele. Lista completă a oportunităţilor de carieră o poţi găsi aici.

 

Pentru că evenimentul este unul virtual şi se desfăşoară pe o platforma 3D, joburile oferite sunt la nivel naţional şi acoperă un număr mare de oraşe. Printre cel mai bine reprezentate în funcţie de numărul de oportunităţi de carieră, se numără:

 

– Bucureşti – 370 joburi

– Timişoara – 117 joburi

– Sibiu – 60 joburi

– Iaşi – 42 joburi

– Cluj-Napoca – 27 joburi

– Braşov – 23 joburi

 

În 2016, aproape jumătate dintre companii plănuiesc să recruteze studenţi, absolvenţi sau candidaţi cu 0-3 ani experienţă, în creştere faţă de anul trecut. Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi reuneşte cele mai multe oportunităţi de angajare pentru juniori, pe care tinerii le pot accesa pe www.hipo.ro cu un singur click până pe 14 august.

 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluții de recrutare și employer branding.

Având o experiență de 10 ani, Catalyst Solutions adaugă valoare clienților și candidaților cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare târg de carieră din Romania organizat bianual în București, Timișoara), www.HiPo.ro – singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifică în fiecare an cei mai valoroși 300 de tineri absolvenți la nivel național), Consulting Days (cuprinde o serie de conferințe dedicate celor interesați de audit, taxe, contabilitate, legal și IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicație de orientare în carieră adresată studenților și masteranziilor din domeniul economic și tehnic distribuită în cele mai importante centre universitare din țară), DevTalks (proiectul reunește 1000 de developeri & profesioniști IT pasionați de zonele web, online, cloud computing și big data)  Târgul Virtual pentru Absolvenți și Angajatori de TOP Virtual.

Leave a Reply

Your email address will not be published.