Şcoala de vară care pregăteşte viitori profesionişti de HR are încă o generaţie de absolvenţi

Poza ultima zi de scoala de varaPentru 19 studenţi şi masteranzi, vacanţa abia începe. În ultimele două săptămâni, au participat la Şcoala de Vară HR Club Next Generation, un program interactiv de formare, aflat anul acesta la a 10-a ediţie, şi care are ca misiune pregătirea viitoarei generaţii de profesionişti în resurse umane. După sesiuni de învăţare susţinute de 24 de tutori de la companii precum BRD, Banca Transilvania, Ernst&Young, Ericsson, Orange, PricewaterhouseCoopers, sau PRO TV, participanţii au acoperit 7 zone ale HR-ului: recrutare şi selecţie; formare şi dezvoltare; legislaţia muncii; compensaţii şi beneficii; managementul performanţei; dezvoltare organizaţională; strategie de resurse umane.

Una dintre zile a fost rezervată unei vizite de companie, în care participanţii au putut vedea cum o echipă de specialişti în HR care reprezintă mai puţin de 1% din cei peste 15.000 de angajaţi ai Grupului Renault în România reuşesc să acopere toate funcţiunile enumerate mai sus. Discuţia cu reprezentanţii companiei a fost urmată de un tur interesant al Uzinei Dacia din Mioveni.

Participanții au avut şansa să se folosească de un alternate reality game sub forma unui maraton, soft de gamification oferit de Equatorial, în care toate echipele au alergat peste 680 de kilometri şi au ars 25.000 de calorii de-a lungul celor două săptămâni. Pe măsură ce au parcurs metrii virtuali, au ars calorii de învăţare şi au câştigat equatoriali (moneda virtuală a jocului), ei au învăţat cum să lucreze eficient într-o echipă şi cum să asimileze informaţia acumulată din prezentări şi sesiuni de Q&A. Terminarea cursei a coincis cu prezentarea, în faţa unui juriu ad hoc format din profesionişti de HR, a unor soluții la studiul de caz care le-a propus să vină cu strategii clar descrise care să aducă o companie canadiană în “Top 50 angajatori” pe parcursul următorilor 3 ani!

Membrii celor 5 echipe care au prezentat planurile de acţiune au fost răsplătiţi pentru munca lor cu manuale de bune practici în HR şi un membership de un an în comunitatea HR Club, iar echipa cu cel mai mare punctaj în urma evaluării juriului, formată din patru membri, a primit şi invitaţii gratuite la conferinţa HR Innovation, care va avea loc pe 3 noiembrie, la Bucureşti – locul de întâlnire a peste 500 de profesionişti interesaţi de resurse umane.

“Cea de a 10-a generaţie a Şcolii de Vară HR Club Next Generation a absolvit! Timp de 2 săptămâni ne-am bucurat să avem în Casa HR Club 19 tineri entuziaşti, puşi pe învăţat (şi nu mă refer la tocit aici, ci la multitudinea de întrebări practice şi deştepte pe care au ştiut să le pună tutorilor) dar şi pe distracţie J. Atât răspunsurile la provocările din Marathonul Equatorial, cât şi prezentările din ultima zi ne dau speranţe pentru o talentată viitoare generaţie de profesionişti în resurse umane. Şi cum membrii HR Club s-au înghesuit anul acesta să recruteze dintre ei (am numărat 8 oportunităţi de angajare sau internship), tinerii vor avea şanse să-şi înceapă cariera de HRi foarte repede!  Succes HR Club Next Generation 2016!”

Dana Cavaleru, Director Executiv HR Club

Participanţii se declară bucuroşi că au aflat cum este HR-ul dincolo de teorie, că au reuşit să-şi găsească modele, sau poate chiar mentori, printre tutori şi simt că acum pot lua mult mai uşor decizia de a merge spre o anumită specializare. Vezi galeria şi agenda întregului eveniment pe site-ul HR Club.

“Plec de la şcoala de vară motivată şi încântată,  ştiind că există oameni competenţi şi extraordinari care fac o diferenţă reală în modul în care sunt trataţi angajaţii la locul de muncă şi în modul în care este încurajată excelenţa şi performanţa. Am primit mai mult decât m-am aşteptat şi am cunoscut oameni ambiţioşi şi minunaţi, care au aceleaşi interese şi ţeluri ca şi mine.”

Graţiela Soroceanu, Cluj-Napoca, participant la şcoala de vară

Participarea la şcoala de vară a fost gratuită, mulţumită tutorilor – prin timpul acordat acestui program şi partenerilor şi sponsorilor HR Club:

Parteneri anuali HR Club: Grupul Trend Consult şi PeliFilip

Parteneri proiect: BRD Groupe Societe Generale şi TenarisSilcotub.

Partener educaţional: Equatorial

Suporteri eveniment: Macromex, Nestle şi Tymbark Maspex

Parteneri media: Campus Bucureşti, Gratuitor, IQool, Portal HR, Re-start.ro, StudentIQ, StudLand, StudPass, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi Voluntar.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.