„Laboratorul de cariere” face legătura dintre studenți și piața muncii

laboratorul de cariereArmonizarea sistemului educaţional cu cerinţele pieţei muncii reprezintă un subiect des abordat în spaţiul public, în contextul în care tinerii îşi găsesc un job destul de greu, iar companiile întâmpină  dificultăţi în recrutarea angajaţilor potriviţi.

Pentru a găsi o soluţie la această provocare, ​Şcoala de Valori ­ ONG dedicat dezvoltării tinerilor şi ​BCR ​– cea mai mare bancă din România, şi-­au unit forţele, iar în anul 2015 a luat naştere ​Laboratorul de cariere​, un proiect de educaţie nonformală care îi pregăteşte pe studenţi să-­şi găsească locul pe piaţa muncii şi să obţină un job pe măsura pasiunilor şi aptitudinilor proprii. Proiectul este ​complementar studiilor superioare ​ şi vine cu un set de noţiuni utile în carieră, astfel încât tinerii să­-şi dezvolte abilităţi profesionale concrete şi să facă mai  uşor  trecerea  de  la  studenţie la  statutul  de  angajat  sau  antreprenor.

Laboratorul de cariere îmbină atelierele şi resursele de dezvoltare profesională online cu cele faţă în faţă, pentru ca studenţii şi masteranzii să aibă o perspectivă actuală asupra oportunităţilor de construire a unei cariere. ​Platforma online www.laboratoruldecariere.ro a fost special concepută pentru a încuraja legăturile dintre studenţi, profesori şi persoanele din mediul business din România, astfel încât abilităţile dezvoltate de tineri să fie armonizate cu cerinţele pieţei muncii.

Laboratorul de cariere oferă:

  • cursuri online
  • ateliere față în față în orașele București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, pentru a întări legăturile dinre membrii platformei
  • joburi, internship-uri și oportunități pentru studenți
  • articole de dezvoltare profesională și personală
  • materiale educative multimedia oferite de companii
  • prezentări ale companiilor.

Platforma se adresează în special studenților și masteranzilor, dar în timp ne dorim să creăm o comunitate care să includă profesori, oameni de afaceri și alte persoane interesate de educație și dezvoltarea profesională proprie.

Ce beneficii aduce Laboratorul de cariere?

  • Prin parcurcerea modulelor disponibile pe platformă, studenții își vor dezvolta un set de competențe folositoare în carieră și astfel vor fi mai angajabili.
  • Profesorii își vor putea îmbunătăți/dezvolta metodele de livrare, adaptându-se stilului de învățare al noilor generații și vor dobândi cunoștințe în domenii conexe pentru dezvoltare personală.
  • Companiile vor putea posta anunțuri de internshipuri și contribui cu resurse educaționale pe teme ce vor face studenții mai angajabili,

Conținutul de pe platformă poate fi accesat gratuit, iar cei interesați trebuie doar să-și facă un cont de utilizator, în funcție de statutul lor: student, profesor sau companie.

Vă invităm să intrați în Laboratorul de cariere și să explorați oportunitățile educaționale oferite!

Leave a Reply

Your email address will not be published.