AIESEC Iași îți propune să devii Global Citizen

Imagine Global CitizenAre sens să faci voluntariat ?

Voluntariatul reprezintă un punct de start în cariera oricărui student, fiind un aspect în dezvoltarea acestuia; este o ocazie minunată de a de a te implica și de a-ți descoperi și dezvolta aptitudini și de a te pregăti pentru responsabilitățile care vor veni odată cu job-ul tău.

O oportunitate inedită reprezintă voluntariatul internațional ce îți oferă posibilitatea de a călători, de a cunoaște o noua cultură, oportunitate oferită de programul Global Citizen. Stagiile de voluntariat internaţional, pe o perioada de 6 săptămâni, îți vor da ocazia să trăiești într-un mediu multicultural, să legi prietenii cu persoane din întreaga lume şi să te dezvolți personal, prin activităţi bazate pe responsabilitate socială.

Pe ce domenii poți pleca și unde?

Proiectele acestui program sunt pe diferite domenii: educație, cultură, travel sau dezvoltare de ONG-uri, iar un program dureaza intre 6-8 săptămâni.

În cadrul proiectelor din domeniul educației, vei avea şansa să înveţi limba engleză, să-ţi măsori evoluţia nivelului de limbă şi să predai unor elevi sau studenți dintr-un anumit oraș.

În ceea ce priveste cultura, vei avea de ținut sesiuni interactive copiilor despre multiculturalitate și cultura ta, astfel încât aceștia să își dezvolte o atitudine tolerantă față de alte culturi, vei avea ocazia să îți prezinți țara natală, și în acelasi timp, să cunoști una nouă.

Prin travel vei avea ocazia să călătorești, împreună cu ceilalți participanți la proiect, prin țara respectivă, iar în scopul de a promova țara va crește vizibilitatea acesteia , vei aduna informații și vei concepe diverse materiale.

Voluntar  în ONG: vei fi voluntar într-un ONG, pe un domeniu ales de tine, într-un anumit departament, scopul tău fiind acela de a ajuta la dezvoltarea acestuia.

Ai ocazia să alegi din patru continente țările partenere programului:  Grecia, Rusia, Turcia, Egipt, Maroc, Brazilia, Indonezia.

Ce vei câștiga?

Prin simpla dorință de a fi voluntar internațional îți vei dezvolta abilitățile de comunicare, antreprenoriat, responsabilitate sociala și înțelegere a celor din jur. Îți vei îmbogăți cunoștințele teoretice și practice, vei avea acces liber la seminarii, traininguri și alte programe de pregatire, iar peste toate acestea foarte multă distracție și prieteni din toată lumea. Programul îți oferă oportunitatea de a aduce un impact în societate și în viața ta.

Dacă ești student sau absolvent al unei instituții de invățământ superior de cel mult 2 ani cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani și cunoști limba engleză la un nivel cel puțin conversațional  poți avea parte parte de o experiență internațională care poate aduce o schimbare pozitivă în viața ta.

Devino și tu voluntar internațional AICI!

Leave a Reply

Your email address will not be published.