La UAIC a avut loc workshopul internațional „Advances On Photocatalysis”

În perioada 6-8 iulie 2015 a avut loc în Facultatea de Chimie, la UAIC Iași, workshopul internaţional “Advances On Photocatalysis” (AdvPhotoCat2015), prima ediție, sub egida proiectului PNII-RU-TE-2012-3-0202. Această ediție a fost un succes. La workshop au participat un număr de 49 de persoane din 10 țări europene, din care 12 invitați din 9 țări diferite. Programul științific http://www.photocatalysis-workshop.com/ a inclus un număr de 15 prezentări orale, a câte 30 de minute și un număr de 20 de prezentări poster. Au avut loc de asemenea evenimente sociale și vizite la diverse obiective din cadrul UAIC. Programul social a permis crearea unei atmosfere prietenești între participanți și a înlesnit comunicarea interpersonală și demararea de discuții referitoare la viitoare proiecte comune în plan științific și lucrativ.

Evenimentul a inclus o masă rotundă la care au participat invitații și organizatorii, în cadrul căreia s-au discutat aspecte legate de organizarea ediției curente precum și de viitorul acestui eveniment, în vederea integrării lui în peisajul știintific european și internațional. Participanții au fost rugați să evalueze prezenta ediție atât din punct de vedere științific cât și organizatoric.

Din punct de vedere științific, AdvPhotoCat2015 a obținut în majoritate calificativul “excelent” iar organizatoric “foarte bine”. Toți participanții și-au exprimat dorința de a se implica și participa și în ediția următoare care s-a planuit a avea loc anul viitor în luna Iulie.

„Putem aprecia că AdvPhotoCat2015 deschide cu succes o serie de evenimente științifice importante pe plan european și internațional și sperăm să avem suportul UAIC și în viitor pentru a continua și susține această ințiativă. Acest eveniment știintific contibuie cu success la sporirea vizibilității internaționale atât a cercetării în UAIC, cât și a întregii Universități. Mulțumim pe această cale tuturor celor care au contribuit la succesul AdvPhotoCat2015 și îi invităm să ni se alăture și în edițiile viitoare”, a declarat Dr. Mirela Suchea, AdvPhotoCat2015 event chair.

Leave a Reply

Your email address will not be published.