Cinci studenti din Romania fac primul pas catre elita mondiala prin programul de burse Scholar-Leaders al Fundatiei GE

Cinci studenti talentati din Romania au facut primul pas catre elita mondiala, prin intrarea oficiala in reteaua regionala a castigatorilor programului Scholar Leaders al Fundatiei GE. In cadrul acestui program, studenti aflati in cel de-al doilea an de studii la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea Romano-Americana pot dobandi cunostinte practice si abilitati de lideri care sa le asigure o baza solida pentru viitoarele cariere.

 

Castigatorii din 2015 ai programului Scholar-Leaders al Fundatiei GE:

  • George Andrei Vinca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi
  • Iustina Andronic, Universitatea Politehnica Bucuresti
  • Claudiu Codoban, Universitatea Politehnica Timisoara
  • Ramona Elena Huluba, Universitatea Politehnica Bucuresti
  • Rahul Harpalani Wadhwani, Universitatea Romano-Americana

„Programul Scholar Leaders derulat de GE Foundation se adreseaza tinerilor care si-au demonstrat angajamentul fata de comunitate, furnizandu-le instrumentele de care au nevoie pentru a-si dezvolta potentialul de lider. Pe durata studiilor, pe langa sprijinul financiar, tinerii au ocazia de a cunoaste indeaproape GE, una dintre cele mai inovatoare companii la nivel mondial. GE a privit intotdeauna educatia ca pe o importanta investitie in viitor, care ii ajuta pe oameni sa-si largeasca orizonturile si sa-si exploateze la maxim capacitatile. Prin acest program, unic in Romania datorita dimensiunii date de reteaua central si est europeana, le dam un imbold tinerilor, ajutandu-i sa dobandeasca abilitatile de care au nevoie pentru a se alatura unei companii sau pentru a-si lansa o companie cu propriile forte”, a declarat Cristian Colteanu, Presedinte si CEO GE pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

 

Studentii, selectati pe baza unor criterii stricte de catre Institutul International pentru Educatie, primesc o bursa anuala in valoare de 2.000 dolari timp de doi ani si participa la Programul regional de dezvoltare a abilitatilor de lider. Liderii GE ofera studentilor detalii despre activitatea lor zilnica in cadrul unei experiente de o zi in care acestia le urmaresc „din umbra” activitatea, in tarile din care provin.

 

Scopul programului de burse universitare este dezvoltarea abilitatilor de lider ale studentilor participanti si contributia la crearea unei noi generatii de lideri competitivi la nivel international, in Europa Centrala si de Est, care sa poata aduce beneficii comunitatilor din care acestia fac parte. In urma participarii universitatilor din Romania, Polonia, Ungaria si Republica Ceha, reteaua regionala de bursieri din programul Scholar Leaders al Fundatiei GE s-a extins anul acesta cu inca 20 de studenti.

 

„Pe langa dobandirea abilitatilor utile la promovarea carierei, studentii nostri pot construi impreuna cu colegii lor si lideri de nivel inalt din regiune o retea pe care o vor putea folosi ca baza pe termen lung in cariera profesionala. Pe langa diplome, vor dobandi si o retea functionala de contacte pe care altii si-ar construi-o poate in ani de zile. Ei sunt cei care vor fi cautati de angajatori”, a declarat Agnes Vajda, Directorul IIE Europa

Castigatorii burselor GE

Leave a Reply

Your email address will not be published.