ASFI revoluționează campusul “La Balenă”

afis ZSFAsociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI) organizează, în perioada 20-24 mai, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Zilele Studentului Francofon. Prin acest proiect, campusul Titu Maiorescu (La Balenă) devine un univers cultural palpabil, însuflețit de spirit francofon și tinerețe.

Timp de 5 zile, activități inspirate din numeroase domenii ale artei și divertismentului vor oferi o alternativă concretă valului de false valori ale culturii de masă americane. Campusul va fi transformat într-un sătuc cu tematică nautică, cu spații de amenajare realizate din lemn, funii, pânze, plase de năvod și materiale reciclabile, devenind astfel un model de design urban sustenabil demn de urmat.

Conform programului de mai jos, festivalul va fi oficial deschis de un Concert susținut de Adi Bezna, Moldavia Folk, Inside, Nouă Ani Lumină și Farawell Victoria. Pelângă activitățile sportive și atelierele de creație, atente selecții de pelicule și piese de teatru francofone vor delecta participanții la Film în aer liber și Teatru pe butoaie, alături de momente de dans și o inedită expoziție foto, completată de viniluri cu muzică franceză.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul festivalului sau site-ul ASFI!

 

“Începând de miercuri, 20 mai, pânăduminică, 24 mai, parcul ”La Balenă” este invadat de cultură. Teatru, filme, muzică, dans, fotografieșimultealtelevăașteaptăîncampusulstudențesc“Titu Maiorescu”. Ca în fiecare an, voluntarii ASFI investesc timp și efort în lucruri ce vor rămâne multor generații de studenți. Reamenajarea acestui campus va fi una inedită, plase de pescuit, catarge, leagăne sub forma unor colace de salvare și spații de relaxare vor contura un real sătuc marinăresc care, sperăm noi, să reprezinte un adevărat îndemn la cultură și cunoaștere.” Irina Brînză, coordonatorul proiectului.

 

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

 

MIERCURI, 20 mai

12 – 14: Jocuri si activități sportive (în campus)

16 – 18: Teatrupebutoaie

19 – 22: Concert

 

JOI, 21 mai

10 – 14: Ateliere de creație

12 – 15: Jocurișiactivități sportive

16 – 18: Teatrupebutoaie

19 – 21: Soiree francophone

21.30: Film înaer liber (Belle et Sebastien)

 

VINERI, 22 mai

10 – 14: Ateliere de creație

12 – 15: Jocurișiactivități sportive (fotbal)

21.30: Film înaer liber (Le scaphandre et le papillon)

 

 

SAMBĂTĂ, 23 mai

10 – 14: Vanătoare de comori (înscrieripe site)

10 – 14: Ateliere de creație

14.30 – 16.30: Jocurișiactivități sportive (rugby – înscrieripe site)

16.30 – 18.30: Teatrupebutoaie

19 – 21: Dans

21.30: Film in aer liber (La famille Belier)

 

DUMINICĂ, 24 mai

12 – 14: Jocurișiactivități sportive

14 – 16: Dans (B-Boying)

20.00: Gala ZSF

Leave a Reply

Your email address will not be published.