ASFI premiază cele mai răsunătoare “ecouri”

gala EchosCea de-a X-a ediție a proiectului “Echos francophones”, organizată de Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI), a ajuns la sfârșit! Pe 29 aprilie, la ora 18.00, Institutul Francez Iași va găzdui Gala care va dezvălui câștigătorii concursului literar și va încheia această acțiune culturală cu momente artistice, inspirate din literatură, teatru și muzică.

În perioada 5 martie-17 aprilie, cele patru teme ale competiției au îndemnat la creație numeroase talente. Acest îndemn a fost întărit și de cele două cafenele literare de pe 19 martie și 2 aprilie, interacțiunea cu poeții: Ștefan Ivas, Matei Hutopilă, Paul Gorban, Șerban Axinte și Andrei Alecsa dovedindu-se constructivă și plină de inspirație.

Dintre cei peste 100 de participanți, juriul format din scriitorii: Andrei Zbîrnea, Bogdan Federeac, Rita Chirian, Adrian G. Romila, Vlad Alui Gheorghe și Simona Pădurariu (coordonator al proiectului) a ales 18 câștigători, conform împărțirii pe secțiuni (Poezie în limba română, Poezie în limba franceză și Proză scurtă în limba română) și grupe de vârstă (liceeni și studenți). Aceștia vor fi răsplătiți în seara Galei cu premii atractive.

Despre cafenelele literare, juriu și câștigători, puteţi afla mai multe de pe site-ul www.asfi.ro sau de pe pagina de Facebook a concursului Echos francophones.

 

Vlad Alui Gheorghe, coordonator al proiectului: „Echos Francophones 2015 a fost una dintre cele mai productive ediții, cu peste 200 de lucrări înscrise la cele 6 categorii, cu o prezență numeroasă la cafenelele literare, cu invitați titrați în cadrul acestora și cu o campanie de promovare inedită #unpoempezi, campanie ce a rulat aproape 2 luni pe contul de Facebook al concursului. Mă bucur că am avut ocazia să coordonez cea de-a X-a ediție și, alături de colega mea, Simona Pădurariu, am reușit să facem din proiectul acesta un eveniment de referință pentru atât pentru ASFI, cât și pentru Iași.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.