ASFI vă invită la o cafe(ne)a literară!

Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI) desfășoară prima Cafenea Literară din cadrul Concursului Internațional de poezie și proză Echos Francophones. Joi, 19 martie 2015, începând cu ora 18:00, Pub Bibliotheque își deschide porţile și găzduiește pentru câteva ore ieșeni simpatizanți ai artei condeiului, pregătiți să dezbată despre cele patru teme ale concursului literar: : Frontiere, Rupturi, Chipurile şi Întoarcerea.

Discuțiile vor fi animate de nume sonore ale spațiului literar ieșean: Matei Hutopilă şi Ştefan Ivas, iar atmosfera va fi destinsă de acordurile de chitară ale lui Răzvan Rusu.

Competiția va avea un caracter bilingv, fiind divizată în trei secțiuni: Poezie în limba română, Poezie în limba franceză și Proză scurtă în limba română. Înscrierile se desfăşoară în perioada 5 martie-15 aprilie, fiecare participant având dreptul de a trimite o singură creaţie la fiecare dintre secţiuni, pe adresa de email echos.francophones10@gmail.com. Temele din acest an sunt orientative, inspiraţia creatoare primând. Jurizarea se va realiza între 16 şi 23 aprilie, iar câştigătorii vor fi invitaţi la Gala proiectului, ce va avea loc pe 25 aprilie, pentru a fi răsplătiţi cu premii atractive.

Despre regulament şi alte detalii privind acest proiect, puteţi afla de pe site-ul ASFI sau de pe pagina de Facebook a concursului Echos francophones.

„Echos Francophones, care a ajuns anul acesta la cea de-a X-a ediție, este poate singurul concurs, organizat de o asociație studențească, care invită atât elevii cât și studenții să dea frâu liber creativității. Prin intermediul concursului, pasiunea lor pentru literatură poate prinde contur în afara orelor de curs. Întregul proiect nu se rezumă doar la un concurs, ci și la organizarea unor cafenele literare care oferă publicului ocazia de a interacționa cu personalități literare actuale. La o astfel de cafenea au ocazia să interacționeze chiar cu scriitorul preferat, ale cărui rânduri le citește poate zilnic printre rândurile cursurilor.’’ (Alexandra Popa, preşedintele asociaţiei)

Leave a Reply

Your email address will not be published.