Cariera de cercetător: o alegere viabilă?

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” anunță organizarea unei conferințe despre carieră pentru studenții de la facultățile de Biologie, Chimie, Fizică și Matematică, în cadrul proiectului „Studenții de azi, profesioniștii de mâine”. Întâlnirea va avea loc miercuri, 11 martie, de la ora 16:00, în Clădirea Romtelecom, sala 502, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Participă:

  • Mihaela Oprea, Institutul Regional de Oncologie Iași;
  • Ionuț Topală, organizator național Noaptea Cercetătorilor

Sunt invitați să participle toți studenții curioși să afle cu ce se ocupă un cercetător, ce presupune această carieră, cum poate fi știința prezentată într-un mod mai atractiv pentru cei mici și cei mari și cum pot cercetătorii să aibă o voce proprie în societate.

sapm_conferinte_cariera_11.03_resize
Click pentru a vedea articolul complet

Pentru a participa la conferință, trebuie să fiți înscriși în Proiectul Studenții de Azi, Profesioniștii de Mâine. Un număr limitat de locuri a devenit disponibil în cadrul proiectului, prin intermediul căruia puteți beneficia de: consiliere de carieră personalizată oferită de una din cele mai cunoscute firme de resurse umane la nivel internațional; vizite în companii care angajează absolvenți de pe domeniul dumneavoastră de studiu; un bonus de 500 de lei oferit de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” pentru cei care finalizează proiectul.

Înscrieri pe: www.cariera.uvt.ro.

Pentru a vă înscrie la conferință și pentru a participa la această  conferință, trebuie să urmați pașii de mai jos:

  1. Intrați pe portalul cariera.uvt.ro;
  2. Asigurați-vă că aveți profilul completat la 100%;
  3. Intrați în secțiunea “Calendarul activităților”, la “Conferințe de management al carierei”;
  4. Selectați conferința și apăsați pe butonul “Programează-te”.

Participarea la minimum o conferință de management al carierei este una dintre activitățile obligatorii pentru studenții înscriși în proiectul „Studenții de Azi, Profesioniștii de Mâine”. Următoarele conferințe organizate în cadrul proiectului vor fi:

24 martie 2015 – Cariera în domeniul corporate (speakeri: reprezentanți Amazon), pentru studenții de la Facultatea de Litere și FEAA
26 martie 2015 – Povești de succes în carieră, pentru studenții de la toate facultățile
31 martie 2015 – Cariera în domeniul psihologiei, pentru studenții de la Facultatea de Psihologie

Etapele ulterioare din cadrul proiectului vor fi:

Prin “Studenții de azi, profesioniștii de mâine”, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași își sprijină studenții pentru a face încă de pe acum primii pași spre angajare. Universitatea le oferă ocazia de a cunoaște companii relevante pentru domeniul lor de studiu și de a-i întâlni pe cei care îi vor angaja după absolvire. De asemenea, consilierii de dezvoltare perofesională îi vor ajuta pe studenți să își descoperiți punctele forte, abilitățile și cariera potrivită și, nu în ultimul rând, înscrișii vor lua parte la conferințe exclusiviste cu profesioniști de top.

Leave a Reply

Your email address will not be published.