Apel la candidaturi pentru Festivalul studenților francofoni din Europa Centrală și de Est, ediția a IV-a

Biroul pentru Europa Centrală și de Est al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) organizează la Cluj-Napoca, în perioada 20-24 aprilie 2015, a patra ediție a Festivalului regional al tinerilor francofoni.

Festivalul își propune să creeze un spațiu pentru schimburi între tineri francofoni din diferite țări, într-o atmosferă prietenoasă, având ca mijloc de comunicare limba franceză. Programul acestui eveniment cuprinde activități științifice și culturale, ateliere de creație și artistice, seri în care să se descopere diverse culturi, dar și concursuri.

Tema din acest an a festivalului este „Les couleurs de la jeunesse” (Culorile tinereții).

Festivalul din acest an este marcat de derularea a două evenimente: Cluj – Capitală Europeană a Tineretului în 2015 și împlinirea a 60 de ani de la adrearea României la Naținile Unite.

Înscrierea la Festivalul regional al tinerilor francofoni se poate realiza în calitate de participant individual sau voluntar/organizator ( valabil doar pentru studenții de la universitățile din Cluj-Napoca).

Condițiile de participare sunt următoarele : să fie vorbitori de limba franceză, să fie înscriși la o universitate membră a Agenției Universitare a Francofoniei (vezi lista membrilor), să aibă vârsta de peste 18 ani (sunt considerate admisibile persoanele care au împlinit cel putin 18 ani începând cu 1 martie 2015) și să fie studenți la zi.

Apelul la candidatură pentru participarea individuală la eveniment este deschis până la 1 martie 2015. Dosarul de candidatură, care se depune online, trebuie să conțină: formularul de înscriere pentru participare la festival completat corespunzător, adeverință de student al unei universități membre AUF (în care să fie menționată facultatea, nivelul și anul de studiu) și un CV actualizat (cu mențiuni privind participarea la activități extracurriculare francofone).

Apelul la candidatură pentru participarea voluntarilor este deschis până la 15 februarie 2015. Dosarul voluntarilor se va depune online si va conține: formularul de înscriere, adeverință din care să rezulte că este student al unei universități membre AUF (cu menționarea facultății și anul de stiudiu) și un CV actualizat (cu mențiunea participărilor în cadrul activităților extracurriculare francofone).

Mai multe informații despre posibilitățile de participare la Festivalului regional al tinerilor francofoni găsiți pe site-ului AUF.

Leave a Reply

Your email address will not be published.