Premieră la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași

afis O SCRISOARE PIERDUTA prPe 8 ianuarie, la ora 19.00 în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” va avea loc cea dintâi premieră a acestui an cu spectacolul „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, în regia lui Mircea Cornișteanu.

Costume: Rodica Arghir

Distrubuţia: Petru Ciubotaru, Dionisie Vitcu, Irina Răduţu Codreanu, Cosmin Maxim, Teodor Corban, Constantin Puşcaşu,

Doru Aftanasiu, Călin Chirilă, Ionuţ Cornilă, Constantin Avădanei,

Gelu Zaharia, Radu Homiceanu, Horia Veriveş, Andreea Spătar.

„Din 1974 până astăzi, deci mai bine de 40 de ani, am pus în scenă Scrisoarea… de 6 ori, de fiecare dată am găsit în text lucruri care-mi scăpaseră, relaţii noi, nuanţe diferite faţă de cele din spectacolele anterioare, dar mai ales situaţii mereu compatibile cu realităţile contemporane. Geniul lui Caragiale a surprins şi imortalizat tipologii comportamentale şi trăsături esenţiale ale celor care trăiesc în acest spaţiu geografic, ci şi obsesiile vremii lui care s-au perpetuat vreme de 130 de ani şi care, sunt convins că vor exista şi peste 130 de ani de aici în colo.

 Iată de ce acest spectacol se petrece în anul în care citiţi aceste rânduri, an în care, ca şi în 1884, problemele noastre sunt revizuirea Constituţiei, corupţia, Europa „cu ochii aţintiţi asupra noastră” şi mai ales „eu cu cine votez. Doamne ajută!”     Mircea Cornişteanu

Următoarele reprezentaţii au loc pe 9 şi 30 ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.