Concurs Anti-Discriminare Online

Afis PANDORA siteFundația Corona organizează în cadrul proiectului PANDORA – Protocolul ANti-Discriminare Online pentru Reacție Activă, un concurs de elaborare kit de contramesaje pentru contracararea Mesajelor Discriminatorii și Instigatoare la Ură (MDIU) în mediul online.

Obiectivul concursului constă în elaborarea de instrumente predefinite care să permită tinerilor activi în mediul online să ia atitudine împotriva Mesajelor Discriminatorii şi Instigatoare la Ură (MDIU) adresate categoriilor vulnerabile (femei, romi, LGBT, persoane infectate cu HIV, minorități etnice și religioase) în vederea contracarării acestora.

Instrumentele predefinite vor alcătui un kit format din 3 secțiuni: text, imagine și film.

Subiectul concursului: Combaterea MDIU adresate grupurilor vulnerabile în mediul online.

Participanții la concurs vor putea concura la oricare dintre următoarele secțiuni:

  • Secţiunea text va presupune realizarea a: 2 slogane (maxim 300 caractere); 2 mesaje scurte (1.500 caractere); 2 mini-eseuri (maxim 3.000 caractere), pentru două populații vulnerabile la alegere. Textul va fi scris cu Arial 12, linie de 1,5, margini de 2 cm.
  • Secţiunea imagine va presupune realizarea a: 2 desene (format A4 sau A3) sau 2 fotografii, pentru două populații vulnerabile la alegere;
  • Secţiunea film va presupune realizarea a: 2 scenarii de spoturi video, , pentru două populații vulnerabile la alegere; Scenariul va presupune participarea a maxim 2-3 actori și va trebui să ia în considerare maxim 3 locații pentru filmare.

Participanții se pot înscrie la 1, 2 sau toate cele 3 secțiuni ale concursului.

În ceea ce priveşte spotul video, scenariile câștigătoare vor fi aduse în faza de producţie. Scenariile vor fi ameliorate cu ajutorul câștigătorilor şi a specialiștilor angajaţi pentru producţia spoturilor video spre a răspunde constrângerilor tehnice şi financiare ale proiectului.

Toate materialele produse de participanţii la concurs, alături de spoturile video vor constitui Kitul de contramesaje pentru contracararea MDIU postate pe internet.

Cine poate participa la concurs

Concursul se adresează cu precădere studenţilor la facultăţi de profil umanist şi artistic din centre universitare ale Regiunii de N-E, însă pot aplica și studenți de la alte facultăți din Regiunea de N-E sau din țară.

Este obligatoriu ca persoanele participante la concurs să fie studenți.

Perioada de derulare a concursului: Concursul va debuta pe 15 decembrie 2014 și se va încheia la data de 15 ianuarie 2015.

Premiile

Se vor acorda premii de valori distincte în funcţie de secţiune (text, imagine, scenariu spot video): câte 1 premiu I, 2 premii II, 3 premii III pentru fiecare secţiune; 18 premii în total.

Premiile vor fi decernate într-un cadru festiv cu ocazia unei Conferinţe de presă.

Modalitatea de înscriere: aplicațiile se vor transmite pe adresa de email raluca.ferchiu@fundatiacorona.ro sau se vor depune în format fizic (sau pe CD) la sediul Fundației Corona din Str. Păcurari, nr. 21, Iași.

Detalii se pot solicita de la Raluca Ferchiu, Asistent proiect, utilizând adresa de email: raluca.ferchiu@fundatiacorona.ro sau telefonul: 0232.244.530. Regulamentul proiectului se găsește pe pagina web a proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.