”Arată că-ți pasă!” a adus zâmbete copiilor de Crăciun

fotografie ACPAsociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI) a organizat, în perioada 6-11 decembrie, cea de-a IX-a ediție a proiectului ”Arată că-ți pasă!”.

Anul acesta, ASFI a reușit să strângă fondurile necesare ajutorării a două familii nevoiașe, 23 de copii defavorizați din satul Rediu și o fetiță ce suferă de anemie, internată la spitalul ”Sfânta Maria” Iași.

La cele trei concerte caritabile susținute de Asociația Studenților Francofoni din Iași pe 6 decembrie la Palas Mall, în Atrium; pe 9 decembrie la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în Aula Magna şi pe 11 decembrie la Colegiul Naţional ”Costache Negruzzi”, în Sala de festivităţi au fost prezente: Corul Academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii din Iaşi, Corul „Sf.Ioan Cucuzel”, Corul „Trisanghyon”, Corul „Mélodie” al Institutului Francez Iași, Corul „Mitropolitul Iosif Naniescu”, Corul ”Aletheia”, Corul „Învierea” al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, Corul „Ceata de medicinişti”, Corul „Literaţii”, Grupul vocal bărbătesc „Cvartson”, Corul „Axios”, Corul „Iphos” şi Corul ASFI, alături de soliştii Leonard Luţia, Marcu Rareş şi Ana-Maria Ababei, care au impresionat publicul prin colinde și cântece specifice sărbătorilor de iarnă.

Fiecare concert a reunit peste 150 de spectatori, fiind strânse donaţii în valoare de 2500 RON.

De asemenea, ziua de sâmbătă, 13 decembrie, a fost dedicată celor 23 de copii nevoiaşi din comuna Rediu, ce au avut parte de o vizită în Iaşi, unde au desfăşurat numeroase activităţi distractive alături de voluntarii ASFI.

„Pentru ASFI, Arată că-ți pasă reprezintă mai mult decât un proiect caritabil, e un proiect despre și pentru oameni, oameni care se implică, care muncesc și renunță la timpul lor liber pentru a aduce zâmbetul pe buzele câtorva oameni nevoiași. E un mod prin care dăruim puțin de la noi și îi îndemnăm și pe cei din jurul nostru să facă la fel, să fie mai buni şi să renunțe la o sumă infimă pentru a aduce bucurie în casele câtorva familii sărmane. Astfel, demonstrăm că nu e greu să arăți că-ți pasă de cel de lângă tine, că nu trebuie să faci un efort grandios pentru a face pe cineva fericit, ci trebuie să dăruiești din inimă!” – au declarat Dana Niţuc şi Ana-Maria Roşca, coordonatorii proiectului.

„Arată că-ţi pasă! este singurul proiect caritabil pe care ASFI îl organizează, marcând şi începutul activităţii unei noi generaţii. Le spuneam şi voluntarilor că un astfel de proiect nu trebuie şi nu poate fi explicat, prin urmare, emoţia investită se resimte mereu, prin timpul şi aşa zisul efort al fiecăruia dintre noi. Această perioadă a anului doar ne apropie de scopul nostru. Consider că oamenii ar trebui să fie mereu atenţi la cei de lângă ei, nu doar în preajma Crăciunului. Şi pe această cale, echipa ASFI doreşte să le mulţumească tuturor sponsorilor şi partenerilor, media şi instituţionali, dar mai ales oamenilor care au empatizat cu ţelul nostru. Sărbători fericite!” – ne-a spus Alexandra Popa, preşedinte ASFI

Leave a Reply

Your email address will not be published.