Conferință despre carieră pentru studenții de la Chimie, Fizică și Biologie [actualizat]

Cum este să conduci un întreg laborator de analize și care este importanța cercetării științifice în domeniul chimiei, fizicii și biologie – toate acestea vor fi împărtășite de Dr. Chim. Ioana Gabriela Dăscălescu, șefa Laboratorului de Analize a Apelor Uzate de la SC Apavital SA Iași și Cristina Hristodorescu, managerul Laboratoarelor Praxis, în cadrul unei conferințe dedicată carierei.

Întâlnirea va avea loc marți, pe 16 decembrie, de la ora 16.00, în clădirea Romtelecom.

Evenimentul se adresează studenților și masteranzilor înscriși la Facultatea de Chimie şi Facultatea de Fizică, ce fac parte din grupul ţintă al proiectului “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”.

Puteţi şi voi participa GRATUIT în proiectul “Studenții de azi, profesioniștii de mâine” pentru a face de pe acum primii pași în angajare.

Proiectul vă oferă ocazia de a cunoaște companii relevante pentru domeniul vostru de studiu și de a-i întâlni pe cei care te vor angaja după absolvire. De asemenea, consilieri profesionişti vă vor ajuta să îți descoperi punctele forte, abilitățile și cariera potrivită și nu în ultimul rând, veţi lua parte la conferințe exclusiviste cu profesioniști de top. În plus, înscriindu-vă și participând la toate activitățile proiectului, primiţi 500 de lei drept subvenție din partea Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Înscrieţi-vă în proiect aici: www.cariera.uvt.ro.

Înscrierile în proiect sunt deschise pentru studenţii din anul I şi II de la studii de licenţă, respectiv anul I de master de la facultăţile de: Economie și Administrarea Afacerilor, Fizică, Biologie, Chimie, Matematică, Psihologie și Litere.

 sapm_conferinte_carierav2

 

Despre speakeri:

Ioana Gabriela Dăscălescu a trecut de la activitatea didactică în domeniul chimiei, la ingineria mediului și apoi la ingineria chimică, fiind în prezent la conducerea Laboratorului de Analize a Apelor Uzate de la SC Apavital SA Iași.

Absolventă a programului de licență al Facultății de Chimie – Fizică de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași în anul 1995, Ioana Gabriela Dăscălescu decide să urmeze în 2003 programul de masterat Managementul mediului din cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Ca mai apoi să își continue ascensiunea academică prin obținerea în acest an a titlului științific de doctor în Inginerie Chimică.

De altfel, Ioana Gabriela Dăscălescu face parte din echipa de cercetare de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, împreună cu care a primit premiul de excelență în cercetare în cadrul festivităților ”Zilele Universității Tehnice Gh. Asachi – 2014”. Activitatea sa de cercetare include domenii ca managementul resurselor de apă și managementul sistemelor de alimentare cu apă, precum și instrumente de cuantificare a calității apei. De asemenea, doctorul în inginerie chimică este autor și co-autor a șase lucrări publicate în reviste de specialitate naționale și internaționale. Fiind implicată în dezvoltarea și implementarea a șase programe și proiecte naționale și internaționale.

Tema conferinței va fi: Despre încredere: încrederea în sine, încrederea câștigată, încrederea oferită

Cristina Hristodorescu, managerul Laboratoarelor Praxis, este absolventă a Universității Tehnice “Gh. Asachi”, secția Chimie Organică, chimist specialist în Igiena Radiațiilor, chimist în Biochimie Medicală.  Inființează în 2003 firma Investigații Medicale Praxis, laborator de analize medicale și în scop de cercetare. Pe lângă pacienții care se adresează direct laboratorului Praxis se numără și colaboratori precum universități, producători din domeniul farmaceutic, spitale, laboratoare private, prescriptori de diverse specialitați, doctoranzi, organizații de cercetare clinică, medici și pacienți din domeniul veterinar. Numitorul comun sub care s-a unit un colectiv de elită este calitatea.

Tema conferinței va fi: Calitatea, provocare sau principiu în carieră? De ce  laboratorul clinic?

 

 

Despre proiect:

Proiectul “Studenții de azi, profesioniștii de mâine” își propune să crească oportunitățile de acces pe piața muncii pentru 5.000 de persoane, din grupul țintă de 1.650.000 de persoane propus pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane în perioada de programare 2007-2013. Proiectul este finanțat prin POSDRU, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.