Conferință de informare: Perspective și oportunități pentru tineri

Luni, 15 decembrie 2014, începând cu ora 14.00 are loc în Aula Magna „Mihai Eminescu”  conferința de informare Perspective și oportunități pentru tineri. Evenimentul este organizat de Luca Ciubotaru, Delegat de Tineret al României la Națiunile Unite și Teodora Bogza, Ambasador EU Career.

Din programul evenimentului:

  • Informarea studenților și tinerilor absolvenți cu privire la rolurile/funcțiile de  Ambasador EU Careers și Delegat de Tineret la Națiunile Unite
  • Prezentarea oportunităților de stagii la nivelul Organizației Națiunilor Unite
  • Prezentarea programului „România Start-up” (o inițiativă ce încurajează tinerii antreprenori)
  • Prezentarea programului „Teach for Romania”

afis perspective si oportunitati pentru tineri dec 2014 finalAmbasadorul EU Careers este desemnat pe urma unei selecții de catre EPSO (European Personnell Selection

EU Careers Logo Office) pe o perioadă de un an academic și este responsabil pentru strategia de marketing și promovare a oportunitaților de carieră din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Printre atribuțiile sale se numără: reprezentarea EPSO și EU Careers prin organizarea și participarea la evenimente, persoană de contact pentru studenții interesați de carieră in UE, fixarea de grupuri țintă și colaborarea cu departamentul media al Universității, creearea și actualizarea de baze de date cu cei interesați, distribuirea de informații cu privire la evenimentele oficiale și la competițiile viitoare pentru posturile scoase, actualizarea paginii de Facebook, distrubuirea de materiale informative.

Delegatii de Tineret la Națiunile Unite sunt reprezentanți de doi tineri la nivel național, aleși printr-un proces public de selecție organizat de Ministerul Tineretului și Sportului. Procesul de selecție presupune trei etape (etapa de dosare, interviuri colective in fața unui juriu format din 9 persoane: reprezentnatți ai Ministerului Tineretului și Sportului, reprezentantți ai Ministerului Afacerilor Externe, reprezetanți ai UNICEF, ai OIF (Organizația Internatională a Francofoniei) și fosti delegați de tineret.

DelegateRolul delegaților de tineret este de a asigura legătura între arena internationala ONU și tinerii din România pentru o perioadă de un an de zile, atât pe parcursul celor două deplasări la Națiunile Unite (octombrie și februarie) și susținerea unui discurs în numele tinerilor din România cât și prin activități la nivel național și local de consultare, informare și motivare a tinerilor (elevi, studenți, absolvenți).

Anul acesta, unul din cei doi Delegați de Tineret ai României la Organizația Națiunilor Unite este studentul Ciubotaru Luca, absolvent al Facultății de Drept, promoția 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.