Conferință: Consolidarea statului de drept într-un spațiu al schimbării

afis-final-iasiExpert Forum și Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer, în parteneriat cu LiderJust au plăcerea de a vă invita la conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării care va avea loc joi, 2 octombrie 2014, între orele 10 și 13, la sediul Facultății de Drept, Bd-ul Carol I, nr 11, Iași.

 

Se va dezbate argumentat despre statul de drept alături de profesioniști cu experiență în reforma justiției: Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Judecător CCR, Decan al Facultății de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Laura ȘTEFAN, expert anticorupție, Expert Forum și Attila BIRO, jurnalist de investigatie, Gandul.info.

 

Organizatorii vă provoacă la o discuție despre rolul Curții Constituționale în asigurarea statului de drept în România, statul de drept ca o garanție pentru cetățean și despre ce face presa în statul de drept. Toate aceste subiecte vor fi dezbătute în contextul unei situații regionale tensionate, în care principiile democratice devin tot mai greu de apărat. Mai mult, se va discuta despre soluții de consolidare a bunei guvernări într-o Românie încă nematurizată, în care cetățenia activă este mai degrabă excepția, iar cadrul legislativ și instituțional din domeniul justiției și luptei împotriva corupției sunt permanent supuse presiunilor.

 

Pentru detalii suplimentare, îl puteți contacta pe Septimius Pârvu, Manager de program: septimius.parvu@expertforum.ro și 0737.748.667. Mai multe detalii despre proiect: http://expertforum.ro/consolidarea-statului-de-drept.

Leave a Reply

Your email address will not be published.