11 locuri pe care nu poți să le ratezi în studenția ta!

Studenția este frumoasă pentru tot ce înseamnă ea: prima zi de facultate, colegii de cameră, cel mai dotat laborator, prietenii, mâncarea împărțită cu aceștia, multitudinea de cursuri și examene, momente petrecute în organizațiile studențești ori pur și simplu locurile din Iași pe care nu trebuie să le piardă niciun student.

Iată ce locuri credem că nu trebuie să ratezi cât ești student:

balena
La Balenă

1.                  La Balenă

Orice bancă ai alege din jurul Balenei aflate în Campusul Titu Maiorescu al Universității, locul ți se va părea perfect:

  • pentru învățat – dacă ai puțin soare, fântâna arteziană și liniștea specifică Copoului, până și Codul Penal poate părea mai frumos și ușor de reținut.
  • pentru ascultat chitara colegilor – folk-ul mereu va fi parte din viața studentului. Vrei să fredonezi „Râpa”, „Nebunul de Alb”, „Amintiri cu haiduci” , mergi cu ai tăi prieteni la Balenă și fii sigur că va fi o seară de neuitat pentru a ta studenție la Cuza.
  • pentru o întâlnire – dacă ești student și nu știi unde să îți scoți prietena în oraș, mergi cu ea la Balenă într-o seară înstelată, alege o bancă în apropierea fântânei arteziene, dar departe de grupulețe, astfel încât atmosfera creată să fie una romantică.
Grădina Botanică „Anastasie Fătu"
Grădina Botanică „Anastasie Fătu”

2.                  Grădina Botanică „Anastasie Fătu”

Locul perfect pentru o plimbare, pentru o bucurie vizuală datorată multitudinii de culori găsite în grădină, dar și pentru o serie de informații pe care nu credem că le-am putea afla fără a vizita Grădina Botanică „Anastasie Fătu”. Primăvara când natura prinde viață, iar florile dau o mireasmă încă de la intrarea în grădină, studenții pot urca Copoul cu o pătură în mână, o chitară și o carte. Lacul din Grădina Botanică va crea atmosfera prielnică pentru un picnic, o plimbare ori chiar pentru o zi de studiu în aer liber.

partie
Pârtia Sărărie
Sursa: www.panoramio.com

3.                  Pârtia Sărărie

Fie că e zăpadă, fie că iarba verde acoperă pământul, poți trece pe lângă Campusul Studențesc „Târgușor Copou” îndreptându-te pentru câteva ore către locul ce poate scrie o filă memorabilă în cartea studenției tale. Dacă e iarnă, nu uita sacul și hainele groase, iar dacă e vară ori sărbătorești 1 mai înainte de a da examenele finale, ia grătarul, pătura și neapărat prietenii pentru a te bucura de natură și a te simți bine pe bani puțini.

Cămin studențesc din Campusul „Târgușor-Copou"
Cămin studențesc din Campusul „Târgușor-Copou”

4.                  Căminele studențești

Căminul nostru, cubişor de nebunii. Aici ai cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din viața ta, iar dacă stai în Campusul Titu Maiorescu cu siguranță vei avea numai amintiri plăcute. Stai aproape de facultate, ești aproape de cantină, de Balenă, iar dacă tu nu ai azi mâncare, au ai tăi colegi. Clar căminul e locul pe care nu trebuie să îl ratezi în studenție.

Cantina „Titu Maiorescu"
Cantina „Titu Maiorescu”

5.                  Cantina „Titu Maiorescu”

Pachetul de acasă nu vine mereu, așa că fie că stai în chirie, fie în cămin, atâta timp cât ești student, cu siguranță vei mânca cel puțin o dată la cantină. Totuși, dacă e cald afară terasa cantinei e perfectă pentru o discuție cu colegii.

kiddo 036
Kiddo
Sursa foto: plus.google.com

6.                  Kiddo

Pereții verzi, versurile ce te fac să îndrăgești locul și mai mult, muzica pe fundal, prietenii în jurul unei măsuțe joase și un joc. Aceasta ar fi descrierea pe scurt al locului recomandat unui student ce ar vrea să aibă puțină liniște, care dorește să scape de calculator și să se bucure de o seară de jocuri.

Teatrul_National_Vasile_Alecsandri_din_Iasi
Parcul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași

7.                  Parcul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași

Din Parcul Teatrului Național poţi admira:

De asemenea, până să ajungi în parc poți auzi o soprană exersând la Opera Națională Română Iași și vei vrea să faci economii pentru a merge să vezi „Nunta lui Figaro”.

under
Underground
Sursa foto: underground-thepub-iasi.promotur.ro

8.                  Localurile din zona Cub

Fie că e mijlocul săptămânii, fie că e weekend, studentul petrece. Locul unde găsești tot ceea ce vrei în materie de distracție vei întâlni în zona Cubului de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Fie că vorbim de Tavernă, de Underground ori de La Bază, ceea ce este sigur e că o dată în studenția ta trebuie să mergi în această zonă. Trebuie să mai știi că sunt profesori care frecventează aceste zone, deci poate te împrietenești cu ei.

grumazescu
Anticarul D.I. Grumăzescu
Sursa foto: www.altiasi.ro

9.                  Anticariatul D. I. Grumăzescu

Mirosul de carte veche, atmosfera care te îndeamnă să lenevești în fotoliu, motanul care vine lângă piciorul tău și miaună timid, ceaiul și poveștile anticarului D.I. Grumăzescu, cu siguranță te vor face să te reîntorci. Pentru cei ce nu știu, acesta se află la intrarea pe strada Lăpușneanu, lângă corpul R al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și mereu veți fi primiți cu ospitalitate.

800px-Iaşi_,Catedrala_Metropolitană_Ortodoxă
Catedrala Metropolitană Ortodoxă

10.                  Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Sesiunea înseamnă testări multe și grele, iar studenții au mereu nevoie de o mână de ajutor la examene, de aceea Mitropolia Moldovei și Bucovinei este în acea perioadă locul pe care orice student trebuie să îl viziteze.

IMG_8088
Aula Magna „Mihai Eminescu”

11.             Aula Magna „Mihai Eminescu”

Începutul studenției tale ar trebui să fie în această sală unde are loc festivitatea de deschidere a anului universitar. Dacă ai ratat primul eveniment, încearcă să ajungi la cursul festiv, pentru că acest loc poate fi începutul și sfârșitul studenției tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.