Zece oportunități culturale pe care ți le oferă Iaşul

     De multe ori auzim expresia „Iașul este capitală culturală”. Dar are Iaşul ceva unic de oferit studenţilor, ieşenilor sau turiştilor? Am realizat pentru voi o listă de instituții şi evenimente de cultură de care vă recomandăm să profitaţi neapărat în perioada în care staţi în Iaşi:

1. Opera Națională

1379709_648329501854127_1051095805_n

Să începem călătoria culturală prin Iași cu Opera Națională, o instituţie cu un portofoliu impresionant de concerte – operă, operetă, balet, musical şi concerte camerale.

 2.  Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași

Teatru-Iași

Spectacole deosebite și piese de teatru jucate de actorii ieșeni pot fi vizionate la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Biletele sunt simplu de procurat, de la  agenţia de pe bulevardul Ștefan cel Mare (str. Stefan cel Mare nr. 4, langa BCR, tel. 0232-255999), program: 10.00 – 17.00, de marți până sâmbătă inclusiv).

3. Filarmonica Moldova Iași

Filarmonică

În Centrul Iașului lângă Teatrul Național, găsiţi Filarmonica Moldova Iași, unde puteţi audia concerte simfonice sau camerale. Momentan, clădirea Filarmonicii este în renovare, iar concertele se desfăşoară în alte locaţii.

4. Galeriile Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași

UAP

Expoziții de artă contemporană a artiștilor plastici ieșeni pot fi vizionate la Galeriile Uniunii Artiștilor Plastici din Iași, care conțin patru galerii importante pentru arta ieșeană, și anume: Galeriile de Artă ale Fundației Regale din cadrul Bibliotecii Central Universitară „Mihai Eminescu” din Iași, Galeriile „Tonitza” și „Pallady” de pe strada Lăpușneanu și Galeria „Cupola” din Piața Unirii.

5. Cenaclul Moldavia

205505_393926577388674_1861538907_n

„Cenaclul Moldavia” – este o serie de evenimente cu şi pentru studenţi organizate de Asociaţia Moldavia, spectacole ce oferă posibilitatea tinerilor artişti să urce pe o importantă scenă din Iaşi.

6. Zilele Filmului Francofon

FFF_newsletter

Zilele Filmului Francofon se organizează în fiecare an la Iași, având un program extins de filme franceze.

7. Casa de Cultură „Mihai Ursache” din Parcul Copou

CASA-DE-CULTURA-MIHAI-URSACHI-IASI

Din romanticul peisaj al Parcului Copou, se desprinde  Casa de Cultură „Mihai Ursache”, un loc în care sunt organizate frecvent  concerte, lansări de carte, proiecții de film, vernisaje de expoziții. Aici studenții, dar și iubitorii de cultură pot participa la evenimente culturale inedite.

8. Asociația Industrii Creative

logo-industrii-creative

Asociația Industrii Creative este o organizație non-guvernamentală care promovează și sprijină industriile creative și culturale din România.

9. Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Muzeu UAIC

Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, situat în apropierea campusului studențesc „Titu Maiorescu”, pune la dispoziția vizitatorilor șansa de a intra în istoria zonei şi a Universităţii.

10. Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr

AFIS-FITPT-2013

FITPT – Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, este un festival unic, cu invitaţi de talie internaţională, ce constă în: spectacole de teatru, filme artistice și documentare, expoziții şi dezbateri pentru publicul tânăr al Iașului.

Mențiune:

   * Casa de Cultură a Studenților

CCS

Spectacolele, Teatrul Studențesc „Ludic” și ansamblurile de dansuri moderne, dar și populare de la Casa de Cultură a Studenților sunt o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber pentru studenţii din Copou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.