Concursul de eseuri „Visul meu european”

Centrul de Studii Europene și Centrul de Documentare Europeană Jean Monnet din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează cu ocazia Zilei Europei concursul de eseuri „Visul meu european” (ediția a VI-a).

Scopul concursului este de a promova interesul studenților pentru domeniul studiilor europene și de a încuraja dezbaterile legate de Uniunea Europeană. Tema este deosebit de generoasă, oferind participanților o paletă largă de subiecte care pot fi abordate și valorificate cu ajutorul cunoștințelor și imaginației. Prin intermediul eseului, cei interesați au posibilitatea să expună, să detalieze și să argumenteze viziunea proprie referitoare la procesul de integrare europeană și să propună un proiect imaginar al Europei de mâine.

Credem că prin acest concurs de eseuri pot fi valorizate ideile noii generații despre subiecte de maxim interes pentru construcția europeană, precum:

  • modul în care este percepută Uniunea Europeană de către noua generație;
  • ce fel de Europă își doresc tinerii și care sunt oportunitățile, respectiv constrângerile oferite de spațiul european de astăzi;
  • ce fel de provocări apar în contextul noilor realități economice și sociale din UE;
  • în ce mod se regăsesc tinerii în modelul european actual de integrare;
  • cum ar arăta o “Europă ideală” pentru tinerii români.

Concursul se adresează exclusiv studenților din anul III (sau din anii terminali – licență) din centrul universitar Iași, indiferent de universitate și de specialitatea urmată. Se acceptă doar lucrări originale, care nu au mai participat la alte competiții, concursuri, conferințe. Se vor lua în considerare doar lucrările de unic autor, fiecare participant putând concura cu un singur eseu. Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu premii constând în bani, cărți sau burse de studii.

Mai multe informații găsiți la adresa: http://www.cse.uaic.ro/concurs_eseuri.htm

afis_concurs_eseuri14

Leave a Reply

Your email address will not be published.