Seară de film german

Plakat - Barbara_resCentrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 12 martie 2014, începând cu ora 18.30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german „Barbara” în regia lui Christian Petzold din anul 2012.

Acţiune:

Aproape nouă ani înainte de căderea Zidului: Barbara, un medic din Berlin, a depus o cerere  de a părăsi RDG. Este arestată și după eliberarea ei în vara anului 1980 este transferată  la un spital de provincie. În timp ce iubitul ei îi pregătește evadarea spre vest prin Marea Baltică, Barbara lucrează ca și chirurg pediatru, sub observație și controale frecvente. Noul ei sef André pare a fi cooperat cu angajații securității statului – dar cât de departe ar merge în cazul în care s-ar întâmpla ceva grav? El, cel puțin, pare să aprobe angajamentul Barbarei pentru începătoarea, Stella. E îndrăgostit oare de colega lui? În ziua evadării, Barbara ia o decizie oarecum surprinzătoare.

 Filmul lui Christian Petzold a primit Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2012, este un film liniștit, realizat cu mare atenție la detalii, oferind astfel o imagine foarte precisă asupra  vieții  din RDG – departe de orice discurs ideologic.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă / Cu sprijinul Institutului Goethe

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.