„Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, la Opera Națională Română din Iași

don giovanni.Vineri, 17 mai 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași vă invităm la spectacolul cu opera „DON GIOVANNI” de Wolfgang Amadeus Mozart. La pupitrul dirijoral va fi Gabriel Bebeșelea. Regia este semnată de Beatrice Rancea, scenografia de Viorica Perju, iar coregrafia de Edi Stancu.

Rolul Don Giovanni va fi interpretat de baritonul Jean Kristof Bouton, solist al Operei ieșene, iar tenorul Alexandru Savin, artist liric in corul O.N.R.I., VA DEBUTA în rolul Don Ottavio.

Din distribuție mai fac parte Octavian Dumitru (Leporello) de la Opera Maghiară Cluj-Napoca, soprana Barbara Balazs (Donna Anna), Angelica Mecu Solomon (Donna Elvira), Cristina Grigoraș (Zerlina), de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați, basul Iulian Ioan Sandu (Masetto) și Dan Popescu (Commendatore).

Piesa care a lansat mitul lui Don Juan (Don Giovanni) este „Seducătorul din Sevilla și oaspetele de piatră”, de Tirso de Molina, publicată în 1630 la Barcelona. Personajul Don Juan l-a atras pe Mozart, care a transpus mitul într-o operă memorabilă, pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Spectacolul oferit de Opera ieșeană este, de asemenea, în limba italiană.

Prețul unui bilet este de 30 de lei la stal, 20 de lei la balcon și 50 de lei la lojă. Biletele se pot achiziționa de la Agenția Operei, 0332.888.448.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.