Studenţii reprezentanţi din Consorţiul Universitaria s-au reunit la Bucureşti

mapa_consortiul_universitaria200dpi-590x230Reprezentanții studenților în Consiliile de Administrație și Senatele Universităților ce fac parte din Consorțiul Universitaria s-au reunit la București în 9-11 ianuarie 2013 cu scopul de a identifica modele de bună practică în reprezentarea studenților și de a dezvolta platforma de dialog structurat la nivel național.

Întâlnirea a fost găzduită de Academia de Studii Economice din București, iar participanții au avut ocazia de a-i întalni pe Rectorul ASE București, prof. univ. dr. Pavel Năstase, pe președintele Senatului ASE, prof. univ. dr. Răzvan Zaharia și pe alți membri ai conducerii academiei.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat subiecte precum:

  • Implementarea codului național al drepturilor și obligațiilor studentului;
  • Bunele practici în reprezentarea studenților;
  • Îmbunătățirea dialogului între reprezentanții studenților din universitățile din România;
  • Implicarea studenților în activitățile de reprezentare și în managementul universitar.

Consorțiul Universitaria este format din cele mai prestigioase 5 universități din țară – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași,  Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București și Academia de Studii Economice din București – a căror conducere se întâlnește periodic pentru a discuta aspecte referitoare la învățământul superior din România. Următoarea întâlnire a Consorțiului va avea loc în luna aprilie a anului curent și va fi găzduită de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Un Comentariu la "Studenţii reprezentanţi din Consorţiul Universitaria s-au reunit la Bucureşti"

  1. Pingback: Studenţii s-au reunit la Bucureşti | Consortiul Universitaria

Leave a Reply

Your email address will not be published.