Scriitorul Cătălin Dorian Florescu revine la Iași

Vineri, 7 decembrie, Cătălin Dorian Florescu își va reîntîlni cititorii ieseni cu prilejul apariției celui mai recent roman al său, „Jacob se hotărăște să iubească”, în colecția “Fiction Ltd.” a Editurii Polirom – și în ediție digitală, în traducerea Marianei Barbulescu.

Scriitorul elvețian de origine română va citi fragmente din noul său roman vineri, 7 decembrie, la ora 13.15, în Sala de Festivități a Colegiului Național din Iași (Str. Arcu nr. 4).

Participă studenti ai Facultății de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, elevii Colegiului Național și ai Colegiului National de Artă „Octav Băncilă”, redactorii revistei Alecart

Invitați: Mariana Bărbulescu, Antonio Patraș.

Amfitrion: Nicoleta Munteanu

În aceeași zi, începând cu ora 18.00, Cătălin Dorian Florescu va susține o lectură publică din „Jacob se hotărăște să iubească” la Librăria Cărturești Palas Iași (Str. Ștefan cel Mare și Sfânt nr 1A).

Cu participarea traducatoarei Mariana Bărbulescu

Amfitrion: Liviu Antonesei

Romanul „Jacob se hotărăște să iubească” (Jacob beschliesst zu lieben), apărut la prestigioasa editură germană C.H. Beck și desemnat “Cartea anului 2011” în Elveția a fost pentru mai multe luni bestseller în Elveția și s-a vîndut până în prezent în peste 50.000 de exemplare în spațiul german. De asemenea, romanul ocupă locul al III-lea în topul de vânzări Polirom la Târgul de Carte Gaudeamus 2012.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.