Smiley cântă la cel mai mare eveniment pentru boboci din România

Studenţii din anul I vor avea parte de o primire unică la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în cadrul celui mai mare eveniment de orientare şi informare din România: „Bun venit la UAIC„. În perioada 29 septembrie – 1 octombrie, bobocii „Cuza” care vor trece pe Copou, prin faţa Corpului A, vor fi întâmpinaţi cu o mapă de bun-venit pregătită special pentru ei. În plus, aceştia vor primi informaţii practice de la angajaţi şi voluntari, vor cunoaşte instituţiile culturale ale Iaşiului şi vor putea practica sport în aer liber. Cel mai aşteptat moment al evenimentului este concertul Smiley, care va avea loc duminică, 30 septembrie, pe esplanada din faţa Corpului B.

Sâmbătă, duminică şi luni pe trotuarul din faţa clădirii Universităţii vor fi amplasate puncte de informare, deschise între orele 10.00 şi 17.00, unde bobocii vor afla informaţii despre bursele de studiu, stagii de practică, serviciile de carieră ale Universităţii şi mobilităţile în străinătate. În plus, vor fi prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor culturale din Iaşi, ai asociaţiilor studenţeşti, partenerilor şi sponsorilor UAIC.

În timpul celor trei zile, bobocilor li s-au mai pregătit tururi ale oraşului, workshopuri utile despre viaţa de student şi un spaţiu destinat sportului în aer liber. Duminică după-amiază vor avea loc simultan, în toate cele 15 facultăţi, întâlniri între boboci şi colegii mai mari, în cadrul unui program de mentorat de amploare, în care s-au înscris deja 1000 de boboci şi 400 de mentori.

Luni, 1 octombrie, de la ora 10.00, studenţii vor putea participa la deschiderea festivă a anului universitar ce va avea loc în Aula Magna „Mihai Eminescu”. Ziua se va încheia cu o petrecere dedicată tot bobocilor, în Cantina „Titu Maiorescu”.

„Bun venit la UAIC” se află deja la cea de-a doua ediţie. Evenimentul este organizat în deschiderea anului academic pentru a face cât mai frumoasă şi mai uşoară trecerea de la statutul de elev la viaţa de student. Realizat după modelul activităţilor de orientare din universităţile americane, aceasta rămâne cea mai mare manifestare de acest gen din mediul universitar românesc.

Mai multe informaţii pe: www.360.uaic.ro/bunvenit

Sponsori

Parteneri

Parteneri media

Leave a Reply

Your email address will not be published.