GeomondIS – un altfel de concurs

Liga Stundenților de la Geografie și Geologie Iași, în parteneriat cu Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va organiza, sâmbătă, 28 aprilie 2012, concursul Geomondis. Evenimentul se adresează elevilor de liceu (clasele IX-XII) și se află la cea de a VI-a ediție, fiind organizat încă din anul 2007, la inițiativa membrilor LSGG Iași. Începând cu anul 2010, acest concurs a fost extins și la nivel național; astfel, după faza regională, care se desfășoară în Iași, Cluj – Napoca, București și Timișoara, are loc faza națională. Până în prezent, faza națională a fost organizată la Iași (2010) și Timișoara (2011), urmând ca în acest an să aibă loc la București, în perioada 11-13 mai.

La GeomondIS vor participa echipe reprezentând licee; fiecare echipă va fi conţine 4 elevi, câte unul pentru fiecare an de studiu. Aceștia vor trebui să-și valorifice cunoștințele de geografie, precum și capacitatățile de lucru în echipă, în cadrul a trei probe: scrisă, orală și practică.

Acest concurs își propune să introducă elevii în mediul academic, să le dezvolte acestora noi capacități în plan educativ și să le prezinte geografia într-o manieră practică, interactivă, pentru a veni în completarea activităților didactice aflate în programa școlară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.