Zilele Portilor Deschise la Facultatea de Fizică

Peste 1000 de elevi sunt aşteptaţi să participe la Zilele Porţilor Deschise organizate de Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi  în perioada 2-7 aprilie 2012.

În cele șase zile de desfășurare, cei care vor prezenți la evenimente vor avea ocazia să ia parte la experimente din toate domeniile fizicii (producerea fulgerelor în laborator, comportarea subtanțelor în azot lichid la -200 °C, creșterea cristalelor și determinarea cu raze X a structurii acestora, descărcări electrice în plasmă, efecte optice speciale, radioactivitatea mediului, fotografii în infraroșu ale participanților, lasere, modele atomice și multe, multe altele), vor vizita laboratoarele de cercetare din facultate, multe din ele dotate cu aparatură unică în țară și vor discuta cu profesori și cercetători de la Facultatea de Fizică.

Până acum, şi-au confirmat prezenţa peste  1000 de elevi, atât de liceu cât și de gimnaziu, din Iași, precum și din alte orașe ale Moldovei (Botoșani, Gura Humorului, Pașcani, Piatra Neamț, Suceava, Vaslui etc.).

Prima ediţie a Zilelor Porţilor Deschise a avut loc în anul 2011, când facultatea a primit 500 de vizitatori în doar două zile. Pentru anul 2012, Facultatea de Fizică îşi deschide porţile  în timpul săptămânii „Şcoala altfel”, o premieră în învățământul preuniversitar.

Cei care doresc să participe la Zilele Porţilor Deschise, fie în grup individual, fie organizat, poate contacta organizatorii evenimentului la adresele cristian.enachescu@uaic.ro sau fizica@uaic.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.