Dezbatere – Iași, oraș al învățării

Miercuri, 21 martie, ora 16.30 va avea loc în Sala Ferdinand din Rectoratul Universității Alexandru Ioan Cuza dezbaterea „Iași, un oraș al învățării”. La dezbatere au fost invitate să participe cadrele didactice din cadrul UAIC.

Evenimentul face parte din parteneriatul Xploit, inițiativă ce se desfășoară sub egida Programului de învățare pe tot parcursul vieții, Programul Transversal, Acțiunea 4: Diseminare si valorizare. Obiectivul major al proiectului este crearea unei rețele de orașe deschise învăţării, care, prin împărtășirea experiențelor, a mijloacelor si a cunoștințelor de care dispun, sa poată realiza in viitor planificări eficiente ale inițiativelor si programelor din domeniul educațional, elaborate in parteneriate locale, la nivelul comunităţilor, pentru a răspunde mai bine nevoilor cetățenilor si pentru a aloca in mod eficient resursele de care dispun. la care vor participa un număr aproximativ de 10 invitați din tarile participante si reprezentanți ai lumii academice iesene. Activitățile care vor avea loc in aceasta perioada constau intr-o serie de acțiuni specifice proiectului si acțiuni ce vizează comunitatea educaționala locala.

Partenerii din cadrul acestui proiect sunt consorții locale/regionale formate dintr-un partener instituție educaționala si autoritate publica locala/regionala: Iași, Romania: Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, Udine, Italia: – Commune di Udine, Università delle LiberEtà del FVG, Salt, Girona, Spania: Ajuntament de Salt, Fundació Plataforma Educativa, Swansea, Marea Britanie:- Consiliul local din Swansea, Universitatea din Swansea, Aarhus, Danemarca: Aarhus Social and Health Care College, Nagykovácsi, Ungaria – Trebag, Viena, Austria – die Berater, Modi’in, Israel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.