Centrul de carieră te provoacă la dezvoltare personală

CIPO, centrul de carieră al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi îţi propune  iniţiativa „Anul dezvoltării personale”. Începând de astăzi, vei găsi pe site-ul CIPO, carieră.uaic.ro, câte un exerciţiu de dezvoltare personală în fiecare zi. Pentru a putea participa, ai nevoie doar de accces la un calculator conectat la internet.

Acest proiect a fost iniţiat cu scopul de a-i ajuta pe cât mai mulţi studenţi, oferindu-le instrumente concrete de lucru. Exerciţiile sunt gândite astfel încât să aibă legătură cu găsirea misiunii şi scopului în viaţă şi carieră.

Exerciţiile vor fi grupate în cadrul unor teme specifice, care au în centru calităţile sau punctele forte identificate de către Martin Seligman, părintele psihologiei pozitive, şi studiate pe durata mai multor decenii împreună cu alţi cercetători din acelaşi domeniu. Teoria lui Seligman este aceea că fiecare om are câteva dintre aceste puncte tari („signature strenghts”)  mai pregnante în personalitatea sa şi că un om este cu atât mai fericit şi împlinit cu cât găseşte activităţi în care îţi poate folosi aceste puncte tari. Prin exercitiile propuse oferim studenţilor idei de activitati pentru fiecare dintre aceste puncte tari.  Au fost identificate 24 de astfel de calităţi (reprezentând detalierea a şase virtuţi), iar fiecare lună va avea în centru două dintre ele.

Detalii despre iniţiativă sunt disponbile pe pagina:

https://cariera.uaic.ro/2012/01/12/centrul-de-cariera-te-provoaca-la-dezvoltare-personala/.

Exerciţiile vor putea fi găsite zilnic pe pagina: https://cariera.uaic.ro/category/dezvoltare-personala/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.