Studenții UAIC au aflat ce abilităţi şi competenţe caută la angajare compania Antibiotice

Peste 50 de studenţi au vizitat compania Antibiotice în cadrul primului eveniment de tip Open Day la angajatori , organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Studenți de la facultățile de Biologie, Chimie precum și de la Economie și Administrarea Afacerilor au putut dialoga cu reprezentanți ai Direcției de Resurse Umane și au văzut cum se desfăşoară activitatea în câteva din laboratoarele companiei. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului european „Managementul comunicării cu alumni pentru instituţii de învăţământ superior din România”.

 

S.C. Antibiotice S.A., principalul producător de medicamente antiinfecţioase din România, este unul dintre cei mai importanți angajatori pentru absolvenții Universității „Alexandru Ioan Cuza”, iar participanții la Open Day au avut ocazia să afle cum pot ajunge să lucreze în cadrul instituției. ” Abilităţile şi competenţele pe care le căutăm noi la angajare depind, desigur, de domeniul vizat, însă există câteva criterii general-valabile pe care le avem în vedere la orice proaspăt absolvent: să aibă o pregătire teoretică solidă, cunoştinţe de limba engleză, abilităţi de lucru pe calculator, putere de muncă şi, evident, dorinţa de a lucra în organizaţia noastră. În ultimii doi ani, Antibiotice a angajat un număr de treizeci absolvenţi, cu diferite specializări, ai Universităţii Alexandru Ioan Cuza.”, a explicat şeful biroului de Resurse Umane, Mihaela Ceucă.

 

Reprezentanta biroului de Resurse Umane a făcut cunoscut și un proiect al companiei dedicat absolvenţilor şi studenților din ultimul an de facultate – Școala de Vară a+. Acest proiect are menirea de a-i familiariza pe potenţialii noi angajați cu mediul de lucru, conceptele și reglementările din industria farmaceutică. „Lectorii din cadrul Școlii de Vară pentru studenți sunt chiar specialişti ai companiei din diverse departamente, precum: cercetare şi dezvoltare farmaceutică, controlul calității, producție, evaluarea medicamentelor și altele”, a mai precizat Mihaela Ceucă.

 

În continuarea evenimentului Open Day la Antibiotice, studenții au vizitat Centrul de Evaluare a Medicamentului și Departamentul de control al calității.

 

Evenimentul a fost primul dintr-o serie de astfel de Open Days care vor fi organizate în următorii doi ani, în cadrul proiectului „Managementul comunicării cu alumni pentru instituţii de învăţământ superior din România„. „Am ales Antibiotice deoarece universitatea noastră are deja un parteneriat de tradiție cu această companie”, a declarat prorector prof.univ.dr. Carmen Crețu, coordonatorul proiectului din cadrul UAIC.

 

Proiectul urmărește integrarea mai facilă a studenților din anii terminali și a absolvenților pe piața muncii, îmbunătățirea legăturii dintre universitate și angajatori, precum și menținerea legăturii dintre absolvenți și universitate mult timp după absolvirea facultății. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării și Inovării, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Novensys Corporation, partenerul IT și Gold Agama Consulting, partenerul de comunicare.

Linkuri utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published.