Doi studenţi UAIC, porniţi să cucerească un vârf de 7000m

Expeditia Lenin 2011
Expeditia Lenin 2011

În perioada 4 august – 5 septembrie 2011 se va desfășura în Kîrgîstan  expediția Lenin 2011-Studenții iau a(l)titudine.  Expediția, organizată de 2 studenți ai UAIC Iași, Paul Diac (Facultatea de Informatică) și Lucian Roșu (Facultatea de Geografie și Geologie) se va desfășura în lanțul montan Trans Alai, din munții Pamir.  Vârful abordat de cei 2 , vf. Lenin (7134 m) este al 3-lea ca înălțime din fostul spațiu sovietic, al doilea din Pamir și cel mai înalt din Kîrghîstan.

 

Expediția se va desfășura 80% din timp la o altitudine de peste  3800 m, restul timpului petrecându-l pentru a ajunge în tabăra de bază.

Se va pleca din Iași spre direcția Kiev (via Bălți). Din Kiev se va zbura până în Bishkek (escală Istanbul). Din capitala Kîrgîstanului se va merge până in Osh (al doilea cel mai mare oraș) iar de acolo cu diferite mijloace de transport (mașină, măgari) până în tabăra de bază (3800 m).

Adevărata expediție începe din tabăra de bază, și va consta într-un lung proces de aclimatizare, timp în care se vor stabili și taberele superioare ale expediției (4300, 5300, 6100m). Escaladarea vârfului este estimată în a 13-a zi, dar, datorită vremii foarte schimbătoare, este posibil ca această dată să se schimbe. Expeditia Lenin 2011-Studenții iau A(l)titudine este un eveniment ce vizează obiective de interes științific, socio-cultural și turistic .

Citiţi tot comunicatul de presă

Vizitaţi site-ul expediţiei Lenin 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.