Şcoală de vară pentru viitorii funcţionari publici europeni

Studenţii şi absolvenţii interesaţi de o carieră la nivel european mai au la dispoziţie trei zile pentru a se înscrie la cursurile şcolii de vară Performanţă în funcţia publică europeană. Organizate de Centrul de Studii Europene Iaşi, cursurile furnizează informaţii cu privire la accesul şi  integrarea persoanelor din statele membre ale Uniunii Europene în instituţiile publice.

Pe durata a două săptămâni, 18-30 iulie, cursanţii vor putea învăţa care este regimul juridic al funcţiei publice europene, care sunt drepturile şi obligaţiile funcţionarilor publici europeni, care este relaţia funcţionar-funcţie publică şi cum se poate manageria o carieră de funcţionar public european. Se vor organiza dezbateri şi ateliere la care vor lua parte toţi cursanţii, iar materialele vor fi publicate în cel de-al treilea an de derulare a şcolii de vară.

Înscrierile se pot face online până pe 15 iulie, în urma achitării taxei de participare în valoare de 50 de lei la unul din sediile BRD. Mai multe informaţii şi formularul de înscriere găsiţi pe site-ul Centrului de Studii Europene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.