Universitatea ajută copiii să înveţe


1 iunie 2011 a reprezentat priejul ideal pentru copiii din grădinița și şcoala cu clasele I-VIII din Holboca, judeţul Iaşi să primească materiale educaţionale colectate în campania „Ajută-i să înveţe”.

Reprezentaţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, împreună cu voluntari ai Organizaţiei Salvaţi Copiii Iaşi au adus un zâmbet celor peste 200 de copiii aflaţi la ora 12.00 în sala de festivităţi a căminului cultural din vecinătatea şcolii. Evenimentul a debutat cu câteva cuvinte de salut rostite de către cei doi reprezentaţi ai UAIC, care au transmis copiilor mesajul campaniei, şi anume că Universitatea le pune la dispoziție resurse pentru a-i ajuta să înveţe. Materialele au constat în două pachete, unul format din cărţi şi rechizite pentru şcolari, celălalt conţinând cu precădere jucării pentru copiii din grădiniţa arondată şcolii. Acestea au fost predate domnului director al şcolii, prof. Ion Pohodnicaru, urmând ca toţi cei aproximativ 600 de copii din cele două unităţi să poată beneficia de pe urma lor.

În continuare voluntarii Organizaţiei Salvaţi Copiii au interpretat o piesă de teatru care s-a bucurat de succes în rândul micuţilor. Aceasta face parte din proiectul „Tineri împotriva violenţei”.

Acţiunea se înscrie în campania „Ajută-i să înveţe”, derulată de Universitate în colaborare cu Organizaţia Salvaţi Copiii Iaşi, şi parte din proiectul Zilele Voluntariatului la UAIC. În cadrul campaniei, derulată pe parcursul a două săptămâni, studenţii şi angajaţii Universităţii au avut posibilitatea să doneze cărţi, rechizite, jucării pentru copiii din zece scoli şi grădiniţe defavorizate din judeţul Iaşi. În următoarele zile campania va continua prin donarea materialelor către celelalte 8 instituţii vizate de proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.