UAIC în blogosferă

În ultimii ani, blogul a devenit un instrument valoros de comunicare. De la bloguri personale, până la cele nișate pe diferite specializări, putem remarca oameni cunoscuți în blogosferă care pot oferi informații relevante pentru public. Nu au făcut excepție nici angajații Universității care au fost receptivi la schimbările determinate de mediul online, au realizat importanța blogurilor și sunt prezențe tot mai active în blogosferă.

Am discutat cu doi bloggeri cunoscuți din online despre importanța unui blog pentru studenți. Iată ce ne-au spus:

“Cred că este foarte important să ai un blog, în primul rând îţi perfecţionezi talentul de a scrie, începând de la gramatică, până la stil. Sunt mulţi studenţi care nu înţeleg cât de important este să stăpâneşti comunicarea scrisă şi blogul te poate ajuta în sensul ăsta, chiar dacă nu este public. Blogul este bun ca să te faci cunoscut, eu am cunoscut foarte mulţi oameni din blogosferă, am fost invitat la conferinţe să vorbesc, mi s-au propus şi joburi, dacă te ţii de treabă poţi câştiga şi bani din blogging. Important e să-ţi gestionezi vizibilitatea şi să-ti dezvolţi un brand personal, să laşi commenturi pertinente şi să interacționezi într-un fel sau altul. Oricine se poate face cunoscut, important e ce scrii. Angajatorii mari te caută pe Facebook şi Linkedin.”  Adrian MONORANU

“Blogul este un instrument foarte util pentru oricine. Trebuie să ai un blog ca să-ți creezi mai ușor cunoștințe, ceea ce înseamnă că atunci când ai o problemă, o întrebare, un eveniment de promovat, lumea te va ajuta. Înveți să scrii, capeți credibilitate în domeniul în care scrii și ajungi să-ți transmiți mult mai ușor mesajul la publicul țintă. Deși anumite firme se rezumă la C.V. când te angajează, sunt angajatori care pun accent  pe informațiile din online, pe bloguri, pe profiluri din rețelele sociale. Brandul personal în online are mult potențial. Poți să-ți faci o carieră în online, în România și în străinătate, poți să ai un job stând acasă. Blogosfera din zona Moldovei a dat dovadă de unitate și există o susținere foarte mare față de începători.  Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași are oameni foarte bine pregătiți pentru a-i învăța pe alții despre blogging și reguli de comunicare, la seminarii avem invitați din blogosferă și din mediul corporate care le vorbesc studenților despre experiența lor.  Blogul trebuie să devină amprenta ta.

Eu fac parte din comunitatea Oameni din Online și organizăm pe 28 mai a cincea ediție a Online Career Day ediție care se adresează tuturor ieșenilor pasionați de online. Avem 7 speakeri care vor oferi informații detaliate despre online, esențiale începătorilor. ”  Andreea MARC

 

O parte din angajații UAIC scriu pe blogurile personale:

O altă categorie este cea care scrie pe bloguri nișate pe diferite specializări:

Comunicare și relații publice:

Marketing:

Psihologie:

Științe social – politice:

Informatică și tehnnologie:

Angajații Universității reușesc să ne convingă de importanța unui blog, dovedind interesul față de nou și micșorând astfel distanța dintre student și profesor. Succesul unui blog nu vine peste noapte, pentru a avea un blog de succes trebuie să investești timp iar rezultatele vor fi vizibile pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published.