Important pentru absolvenţi: eliberarea diplomelor

Pentru a-şi ridica diploma de studiu, absolvenții Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi trebuie să completeze un chestionar. Pe baza formularului, Departamentul Servicii Studenti și Absolvenți le va elibera un aviz, pe care vor trebui să-l prezinte, alături de fotografii și celelalte acte solicitate de Biroul Acte de studii.

Chestionarul este disponibil în varianta online pe: http://tinyurl.com/absolventi-UAIC

[divider]

Adresă CIPO:

Campusul Titu Maiorescu, Cămin C5, Camera 18

Tel. 0232201102 int. 2652

E-mail: servicii.studenti@uaic.ro

Program:

Luni – vineri, 9.00 – 14.30

[divider]

Pe baza chestionarului completat, absolvenţii vor primi un aviz necesar la ridicarea diplomei, direct prin email.

Chestionarul cuprinde întrebări legate de studiile absolvite, încadrarea pe piaţa muncii şi utilitatea cursurilor universitare urmate. Formularul a fost creat pentru a ajuta la realizarea unor baze de date şi studii privind parcursul educațional și profesional al absolvenților de studii de licență și masterat, dar și pentru a ține legătura cu absolvenții în cadrul marii comunități ALUMNI UAIC. Absolvenţii pot primi şi asistență pentru completarea chestionarului, online, trimițând întrebările la adresa de email servicii.studenti@uaic.ro sau direct la sediu.

Linkuri utile

Pagina destinată absolvenților

Paşi pentru ridicarea diplomei

1. Completaţi chestionarul pentru absolvenţi.
2. Asigurați-vă că ați primit avizul prin email.
3. Prezentaţi la Biroul Acte de studii următoarele documente:
• Avizul DSSA
• 2 fotografii color, tip diplomă (3 pe 4 cm), realizate recent, la un studio foto profesional, pe hârtie fotografică mată. În fotografie să fiţi îmbrăcat cu haine de culoare deschisă.
• Buletin/carte de identitate (în original) pentru cetăţenii români şi paşaport (în original) pentru cetăţenii străini şi certificat de căsătorie sau alt document care atestă schimbarea numelui, dacă modificarea s-a produs ulterior absolvirii studiilor.

5 Comentarii la "Important pentru absolvenţi: eliberarea diplomelor"

 1. mihai   25/05/2011 at 1:18 am

  Sincer, voua nu vi se pare comunista ideea aceasta de a obliga un viitor absolvent sa participe la acest sondaj stupid? Cred ca era cazul sa faceti un sondaj printre stundeti daca sunt de acord sa participe la aceasta caterinca. Poate eu ca viitor absolvent chiar nu vreau sa dau nici un fel de informatii cu privire la planurile mele de viitor sau la ce fac acuma, ar trebui sa existe si optiunea: refuz sa particip la acest sondaj stupid. Probabil nu o sa aprobati acest comentariu, dar macar ma simt implinit ca v-am atras atentia.

 2. Alma   25/05/2011 at 10:30 am

  Buna ziua
  Pentru Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, si pentru celelalte universitati, in general, aceste studii sunt foarte importante din mai multe motive. Bineinteles ca dumneavoastra aveti posibilitatea sa va exprimati refuzul de a completa acest chestionar, dar veti fi rugat sa completati o declaratie cu motivul pentru care nu doriti sa completati acest chestionar.

 3. alina   07/07/2011 at 1:10 pm

  Buna ziua!
  Spuneti-mi. va rog. in cazul in care am primit raspunsul chestionarului in urma cu o saptamana, dar din diferite motive nu am reusit sa ridic diploma de licenta, SE POATE SA FOLOSESC ACELASI CHESTIONAR? SAU ESTE VALABIL NUMAI 48 ORE?

 4. CIPO   11/07/2011 at 11:41 am

  Puteti folosi avizul primit in urma cu o saptamana.

 5. Cosmin   22/07/2012 at 12:36 pm

  De ce se intarzie asa mult eliberarea diplomelor din 2011 ? La TUIASI au inceput sa le dea. Si de ce se merge pe principiul acesta stupid de adeverinta cu termen de valabilitate. Macar daca eliberati asa greu diplomele, faceti adeverinta valabila pana la eliberarea acestora. Asa se procedeaza la TUIASI. Acum trebuie sa merg la facultatea unde fac master, sa scot adeverinta de la dosar( din nou) ( cu multe aprobari ) sa ma duc la rectorat sa o prelungesc, sa ma duc sa o legalizez ( din nou ) sa o duc la firma unde lucrez ( din nou ) pentru ca ea e valabila 1 an. Sistem de 2 lei. Ar trebui sa imi iau concediu 1 zi ca sa fac chestiile astea nu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.