300 de voluntari s-au “Ecologat” la pădurea Şorogari

Studenți și angajați ai Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, alături de reprezentați din partea Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany și Provident Financial, au reușit sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 10:00, să curețe pădurea Sorogari și zona de agrement adiacentă, în cadrul acţiunii “Ecologhează-te!”.

Încă de la ora 9:30 au început să coboare pe pârtia de ski din Copou grupuri mai mari sau mai mici de studenți, până la ora 10:00 deja adunându-se o mulţime considerabilă de voluntari gata să ecologizeze una din cele mai frecventate zone de agrement din Iaşi.

După ce fiecare participant a primit sac și mănuși de protecție cei 300 de participanţi au fost împărţiţi în două echipe ce au pornit de la baza pârtiei de ski în direcţii opuse, pentru a curăţa o suprafaţa cât mai mare. Astfel s-au acoperit majoritatea spaţiilor de agrement din zonă, precum şi o bună parte din pădure. Pe de altă parte, în zonele cu vizibilitate maximă au fost instalate 4 pancarte cu mesajul “AICI Universitatea a lăsat curat. Tu?”, cu scopul de a-i îndemna pe cei care îl citesc să conştientizeze importanţa unui mediu curat.

În jurul orei 12:00 toată lumea s-a întors la punctul de întâlnire iniţial, lăsând în urmă curățenie și aproximativ 200 de saci cu gunoaie, care au fost ridicați în cursul zilei de ieri de către angajaţii S.C. Salubris S.A.

Acţiunea a fost un real succes, reuşind să mobilizeze un număr considerabil de oameni dispuşi să facă voluntariat în slujba comunităţii din care fac parte. Dincolo de beneficiul imediat al evenimentului, şi anume salubrizarea zonei, participanţii au reuşit să transmită un mesaj important: fiecare dintre noi are datoria de a se implica pentru ca lumea în care trăim să fie mai bună.

Evenimentul a fost posibil datorită acordului de parteneriat între Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi, precum şi asociaţiilor studenţeşti partenere. (AIESEC Iaşi, ASAFFI, ASFI, ASII, ASCOR, ELSA Iaşi, LSE, LSGG şi PRIME Iaşi)

“Ecologhează-te!” face parte din proiectul Zilele Voluntariatului la UAIC, un eveniment organizat în premieră de către Universitate. Acesta îşi propune să sublinieze importanţa implicării individuale în comunitate şi să popularizeze conceptul de voluntariat. În acelaşi spirit, sunteţi invitaţi să luaţi parte la “Ajută-i să înveţe”.

Mulţumim tuturor celor implicaţi!

Fotografii realizate de Adrian Nechifor

Mai multe fotografii de la eveniment, pe pagina oficială de facebook a Universităţii.

 

 

 

3 Comentarii la "300 de voluntari s-au “Ecologat” la pădurea Şorogari"

  1. Pingback: GALERIE FOTO: Cum a fost la Ecologheaza-te | Adrian Nechifor

  2. Pingback: Cum a fost la Ecologheaza-te « Razvan Pascal's Blog

  3. Media   17/05/2011 at 1:32 pm

    Va multumim pentru sprijin baieti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.