Horațiu Mălăele la Iași

Vineri, 20 mai 2011, ora 19:00, va avea loc, la Teatrul Luceafărul din Iași, evenimentul cultural-artistic, organizat în scop caritabil, “…Merit să văd”. Acest eveniment este organizat de echipa Focus, 18 masteranzi la Marketing și Comunicare în Afaceri, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea “Al. I. Cuza” Iași în parteneriat cu Asociația Rotaract Iași 2000 și cu sprijinul principalilor sponsori: ARTvertising, înregistrare-marci.ro, Quartz Matrix, Irina Schrotter, Travis Tourism și IG Watteeuw Romania. Invitatul de onoare al echipei Focus este renumitul actor Horațiu Mălăele, care va susține un spectacol, în scopul ajutării unei fetițe cu grave probleme de vedere.

Evenimentul “…Merit să văd!” constă preponderent într-o susţinere scenică a recitalului “Sunt un orb” de către Horaţiu Mălăele, recital compus dintr-o pleiadă de poezii. Horaţiu Mălăele vorbeşte despre dragoste picturală, de mamă, prin versurile lui Nichita Stănescu, Teodor Paca, George Topârceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Tarnea, Geo Dumitrescu, Nazim Hicmet, Adrian Păunescu.

În cadrul evenimentului se înscriu încă două momente artistice. Primul moment va fi coordonat de Prof. Ligia Delia Grozdan și Prof. Oana Sandu, de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Departament Teatru şi este susţinut de studenţi de la UAGE şi dansatori de la ACADEMIA SHOW (îndrumători Prof. L.D. Grozdan şi Prof. Cosmina Paraschiv). Al doilea moment va fi susţinut de copiii de la Palatul Copiilor din Iaşi, sub îndrumarea Prof. Anca Apetroaie.

Sub sloganul cu același nume “…Merit să văd!”, echipa Focus îsi propune să colecteze fondurile necesare, în valoare de aproximativ 2000 de Euro, în scopul realizării unei operații oftamologice la Cluj, pentru Ana Maria Tudorache, o fetiță de 12 ani, care se confruntă cu probleme grave de vedere. Ana Maria s-a născut cu pleoapele lipite, suportând, până la momentul prezent, 3 intervenții chirurugicale axate pe tăierea din pleoape, în urma cărora i-a fost redată vederea într-o foarte mică măsură. Fetița este orfană de tată și locuiește împreună cu mama ei, ambele supraviețuind dintr-un singur venit, alocația copilului. Echipa Focus o sprijină pe Ana Maria, asigurând ca banii proveniți din vânzarea biletelor și din donațiile ulterioare vor fi folosiți pentru a acoperi costul operației oftamologice.

Biletele se pot procura de la biroul de informații Cromatic, din Centrul Comercial Felicia, de la membrii echipei Focus sau în seara evenimentului, de la intrarea în Teatrul Luceafărul.

Pentru donații și informații suplimentare, puteți accesa site-ul www.meritsavad.ro sau pagina de Facebook a evenimentului – Merit să văd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.